3. Groene bladgroenten
Spinazie, kool en andere groene bladgroenten verkleinen de kans op diabetes type 2 aanzienlijk. Ook bevatten ze veel vitamines en mineralen, waaronder vitamine A en K en zink, koper, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium.

4. Havermout

Dagelijks een kommetje havermout eten verlaagt het cholesterolniveau, met name als dit te hoog is. Dit komt onder meer vanwege de vele vezels in de havermout. Ook bevat het veel vitamine B, omega-3 zuren en folaat. De dag beginnen met havermout is altijd slim; het is ook goed voor het verstand.

5. Tarwekiemen
Tarwekiemen zijn als het ware de zaadjes waar tarwe uit groeit. Ze bevatten vitamine A, folaat, zink, magnesium en verschillende belangrijke vetten. Tarwekiemen zijn niet overal verkrijgbaar, maar zijn in ieder geval te vinden in natuurvoedingswinkels.

6. Avocado's
Lekker, zoet én vet. Maar toch gezond! Avocado's bevatten veel vitamine B, E en K en veel vezels. Uit onderzoek is gebleken dat regelmatig avocado's eten het cholesterol kan verlagen. Ook zou avocado extract effectief zijn bij het behandelen van diabetes en mondkanker.

<< Vorige  -  Lees verder >>