Start-up Proud Breaststaat in de finale van de ASN bank Wereldprijs 2018 met Qup. De Qup is een duurzame en comfortabele externe borstprothese ontwikkeld door Proud Breast vanuit persoonlijke onvrede met de huidige sillicone prothese. Help je Proud Breast de publieksprijs te winnen met jouw stem?

Deze modieuze oplossing zet vrouwen die een borst missen weer in hun kracht, aldus ondernemers Clary Scheres, Frances Zitter en Suzanne Kemps. Een geweldige erkenning van hun missie om vrouwen, die een borst missen, positief in hun kracht te zetten met mooie comfortabele producten.

10 miljoen vrouwen wereldwijd

In Nederland zijn er in totaal 80.000 vrouwen die een borstamputatie (mastectomie) hebben ondergaan en hierdoor een externe borstprothese dragen. Per jaar komen er 4.000 nieuwe draagsters bij, mondiaal zijn dit er 500.000 (cijfers BVN). De huidige markt van externe borstprotheses wordt gedomineerd door bedrijven die al decennialang hetzelfde type product op de markt brengen; gemaakt van silicone en ontwikkeld om de ontbrekende borst qua uiterlijk te vervangen. Veel vrouwen zijn echter niet tevreden. Artikel New York Times

Proud Breast heeft met Qups een duurzame en comfortabele externe borstprothese ontwikkeld.