Nog nooit eerder lag het doen van boodschappen zo onder vuur. Nog nooit eerder werd er zo over gediscussieerd. Niet alleen op straat, maar ook in de kranten en op televisie. De voornaamste reden? De inflatie natuurlijk. Iedereen merkt het tijdens het boodschappen doen en we zijn naarstig op zoek naar manieren om te besparen. Dit maakt ook dat consumenten weer sneller voor discounters kiezen. Zo zijn ALDI supermarkten momenteel erg geliefd. Maar waarom worden zij – en andere discounters – vaker gekozen?

Altijd in de buurt

We zijn niet alleen op zoek naar de meest betaalbare supermarkten, maar ook naar de dichtstbijzijnde supermarkt. De meeste mensen willen niet al te ver reizen voor het doen van boodschappen. Dit zou het financiële voordeel immers teniet kunnen doen. Daarom is het zo prettig dat bijvoorbeeld de ALDI eigenlijk altijd wel in de buurt zit. Deze enorme supermarktketen heeft ongelooflijk veel filialen. Hierdoor is er vrijwel altijd wel eentje binnen de regio.

Hoge kwaliteit

Kiezen voor een discount supermarkt hoeft niet te betekenen dat de kwaliteit laag ligt. Integendeel zelfs. Zo hebben supermarkten als de Lidl en de Aldi heel veel prijzen gewonnen voor hun groente- en fruitafdeling. De kwaliteit wordt gecontroleerd en alleen de allerbeste producten mogen verkocht worden. Er wordt meer biologisch verkocht en dat tegen de laagste prijs. Regelmatig zijn er mooie aanbiedingen waardoor gezond eten een stuk goedkoper wordt.

Vernieuwd

Ook discount supermarkten kunnen natuurlijk niet achterblijven in de ontwikkelingen bij andere grote supermarktketens. Zo zagen we dat de afgelopen jaren in het teken van vernieuwing stonden bij de ALDI. Lang hielden ze vast aan hun traditionele uiterlijk. Inmiddels is hier verandering in gekomen. Zo heeft de groente- en fruitafdeling al een metamorfose mogen ondergaan. Hierdoor straalt de winkel veel meer luxe uit en is het ook gemakkelijker om hier boodschappen te doen.

Daarnaast is het assortiment ook een stuk groter geworden. Het assortiment bestaat namelijk uit zowel A-merken als vele huismerken. Door dit grote assortiment kan men alle boodschappen bij één supermarkt halen. Juist in deze tijd is dat erg prettig om de financiën overzichtelijk te houden.

Nog een goed voorbeeld van het innovatieve karakter van is het ALDI Shop & Go concept. Dit is één van de meest revolutionaire supermarkten in ons land, gevestigd in hartje Utrecht. Bij deze winkel is het mogelijk om zonder tussenkomst van de kassa te winkelen. Men download een app op de telefoon, meldt zich aan bij binnenkomst en kan gewoon gaan winkelen zoals ze altijd doen. De app is gekoppeld aan een bankaccount en na het uitchecken worden de kosten vanzelf verrekend.

Betaalbaar

De belangrijkste reden waarom discount supermarkten momenteel zo populair zijn? Dat is natuurlijk de inflatie. Mensen zijn enorm zoekende naar manieren om zoveel mogelijk geld te besparen. Op veel maandelijkse lasten is dat niet mogelijk. Wie echt met de auto naar het werk moet, zal evenveel kilometers blijven rijden en hier heel veel meer voor moeten betalen. De kosten voor de boodschappen liggen echter niet vast. Door andere keuzes te maken en bij een geheel andere supermarkt te winkelen, kan er verbazingwekkend veel bespaard worden. Discount producten zijn hiermee veel aantrekkelijker geworden.