Overweeg je een plastische (chirurgische) ingreep? Zo’n ingreep kan naast lichamelijke impact ook een behoorlijk financiële impact op je leven hebben. In dit artikel behandelen we enkele financiële aspecten van zo’n ingreep.

Het moge duidelijk zijn dat je deze stap niet zomaar neemt. Plastische chirurgie is een majeure ingreep in je leven en dient zorgvuldig te worden afgewogen. Zeer waarschijnlijk heb je al veel tijd in de voorbereiding gestoken en diverse consulten geraadpleegd. Het is dan fijn om te bepalen waar je financieel staat in dit verhaal.

Waar voer je de ingreep uit?

Aangezien je maar één lichaam hebt is het verstandig in zee te gaan met een gerenommeerde kliniek. Op internet is gelukkig veel informatie beschikbaar over klinieken in binnen en buitenland. Op de site kliniekervaringen.nl kun je de ervaringen van consumenten lezen. Het kan geen kwaad hier eens op je gemak naar te kijken.

Regeling treffen met de kliniek

Wanneer je over voldoende financiële middelen beschikt om de ingreep zelf te betalen is dat veruit de voordeligste optie. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kun je in veel gevallen ook bij de kliniek een regeling treffen. Bij een kliniek betaal je de kosten voor de ingreep gespreid. De klinieken werken hiervoor samen met een financieringspartner. Met deze partner ga je dan een overeenkomst “koop op afbetaling” aan.

Alternatief de Persoonlijke lening

Afhankelijk van de voorwaarden bij de koop op afbetaling kun je ook overwegen om de operatie met een persoonlijke lening te financieren. De persoonlijke lening kent in 2019 een historisch lage rente plus deze rente staat de gehele looptijd vast. Je weet van tevoren exact waar je aan toe bent en wat je moet betalen. Mocht je tussentijds meer geld beschikbaar hebben, dan kun je bij de persoonlijke lening extra boetevrij aflossen. Een vrijblijvende offerte voor een persoonlijke lening kun je online aanvragen.

Vergeet niet je zorgverzekeraar te raadplegen

De kans dat plastische chirurgie wordt vergoed door je zorgverzekering is klein. In enkele gevallen kun je in aanmerking komen voor een vergoeding. Dit geldt in de regel alleen als je een aanvullende dekking op je polis hebt en wanneer je een functionele last ervaart. Dit moet dan wel vooraf door de zorgverzekeraar worden goedgekeurd. Overleg dus op voorhand met je zorgverzekeraar over de mogelijkheden.