November staat in het teken van prostaatkanker. Daarom organiseert het Antoni van Leeuwenhoek op woensdag 13 november een publiekslezing over prostaatkanker. Iedereen die interesse heeft, is van harte welkom. Het programma begint om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis.

Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen in Nederland. Jaarlijks krijgen ongeveer 12.600 mannen prostaatkanker. Tijdens deze publiekslezing praten de medisch specialisten van het AVL Prostaatkankercentrum u bij over de laatste stand van zaken op het gebied van onderzoek en behandeling. Dankzij de nieuwste technieken kan er bijvoorbeeld steeds nauwkeuriger geopereerd en korter bestraald worden. Hoe ziet een prostaatkankeroperatie anno 2020 met de robot eruit? Wat is stereotactische radiotherapie? En wanneer speelt erfelijkheid een rol? Een van onze patiënten vertelt over zijn ervaringen met prostaatkanker. Het belooft een boeiende en inspirerende avond te worden waarbij u niet alleen zult luisteren maar uiteraard ook uw vragen kunt stellen.

Voor meer informatie over het programma en inschrijving zie  https://www.avl.nl/agenda/2019/publiekslezing-prostaatkanker/

Fotografie DigiDaan