Het belang van voldoende vitamine C is inmiddels wel bekend. Het zorgt voor een goede weerstand, gezonde botten, tanden en bloedvaten, een gezonde ijzeropname en daarnaast zorgt het ervoor dat wondjes sneller genezen. Het binnenkrijgen van voldoende vitamine C is dus absoluut onmisbaar voor ons lichaam; maar kan helaas niet aangemaakt worden. Dit betekent dat we deze specifieke vitamine binnen moeten krijgen door middel van wat we eten. En wat je dan wel niet moet eten, lees je natuurlijk hier!

1. Rode paprika’s

Hoewel de gele en groene paprika’s je maaltijd wat speelse kleuren meegeven, is de rode paprika de groente met de meeste gezondheidsvoordelen. Rode paprika is namelijk niet alleen zoeter, maar zit ook nog eens boordevol vitamine C. Als je iedere dag een paar stukjes paprika eet, zit je zo aan je benodigde hoeveelheid vitamine C.

2. Witlof

Niet iedereen houdt ervan, maar ook witlof zit vol vitamine C. Daarnaast zitten er ook nog eens bijna geen calorieën in. Je kunt witlof wat zoeter maken door deze in een salade met walnoten en appeltjes te verwerken. Dat extra beetje vitamine C zorgt ervoor dat je weerstand een stuk sterker wordt (het zorgt namelijk voor een verbeterde aanmaak van witte bloedlichamen).

3. Rozenbottel

Rozenbottel staat al jaren op de kaart als ‘superfood’. De vrucht van de roos zit namelijk boordevol vitaminen; waaronder ontzettend veel vitamine C. Sterker nog: de rozenbottel bevat wel dertig keer meer vitamine C dan een sinaasappel!

4. Kiwi’s

Twijfel je tussen kiwi’s en sinaasappels? Kies dan voor de kiwi’s. Deze bevatten namelijk meer vitamine C dan een sinaasappel; en een gele kiwi bevat nog meer vitamine C. Naast vitamine C zitten kiwi’s ook boordevol gezonde vezels, een ook dat heeft ons lichaam nodig. Eet dus iedere dag een paar kiwi’s en voordat je het weet ziet je huid er weer stralend uit, worden je nagels langer en begint je haar ineens weer te glanzen.

5. Broccoli

Wanneer je broccoli niet te lang kookt (dan gaan de vitamines namelijk verloren) zit ook deze groente vol vitamine C. Daarnaast zit broccoli ook vol mineralen, vezels en vitamine A, B, K en E, én helpt het tegen een verkoudheid. Wanneer je de broccoli rauw eet (in een groene smoothie bijvoorbeeld) gaan er geen belangrijke stoffen verloren. Wil je de broccoli toch liever koken? Kook deze dan in een klein laagje water. Vitamine C gaat namelijk het makkelijkste verloren in water (en is ook niet goed bestand tegen de zon).