Magnesiumtekort in je lichaam kan zorgen voor allerlei nare klachten. Zo kunnen spierkrampen, vermoeidheid en hoofdpijn symptomen zijn voor magnesiumtekort. Maar ook angstgevoelens, depressie en allergie├źn. Om je tekorten weer goed aan te kunnen vullen hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Wat is magnesium?

Magnesium is een mineraal dat erg belangrijk is voor het menselijk lichaam. Magnesium heeft namelijk een aantal belangrijke functies zoals de aanmaak van hormonen, het opbouwen van spieren en botten en ook het ontspannen van deze spieren en zenuwen. Daarnaast doet magnesium ook wat voor het reguleren van je bloeddruk, je cholesterolgehalte en de bloedsuikerspiegel.

Het is dus erg belangrijk om magnesiumtekort aan te vullen.

5 tips om je magnesiumtekort aan te vullen

Tip 1: Voeding

Als eerste is het slim om te proberen je magnesium weer aan te vullen door gezonde voeding. Beperk het gebruik van suiker en vermijd het eten van wit brood.

Daarnaast zit er in spinazie ontzettend veel magnesium. In honderd gram spinazie zit maar liefst 78 gram magnesium. Zet dus zeker spinazie in je weekmenu. Daarnaast is ander groene bladgroente zoals andijvie, sla, broccoli en bieten ook magnesiumrijk.

Daarnaast is het ook slim om deze producten te eten:

  • vette vis (vooral wilde zalm)
  • avocado
  • zilvervliesrijst
  • peulvruchten
  • onbewerkte noten

Tip 2: Vermijd zware inspanning

Span je jezelf regelmatig bovenmatig in? Dan heeft je lichaam meer magnesium nodig dan wanneer je dit niet doet. Magnesium helpt je spieren namelijk ontspannen en na een intensieve work-out of lichamelijk zwaar werk heb je dit wel nodig. Daarnasst verlies je door de inspanning meer zweet en dus ook je magnesiummineralen.

Tip 3: Magnesiumsupplementen

Heb je na een bloedanalyse bij de dokter ontdekt dat je een tekort aan magnesium hebt? Dan kun je ook denken aan voedingssupplementen zoals Golden Naturals magnesium. Met supplementen kan je tekort aan magnesium snel en effectief worden aangevuld. Je zult merken dat bepaalde klachten na een aantal dagen al een stuk vermindert zijn of zelfs helemaal verdwenen. Een goede aanvulling op de magnesiumsupplementen zijn overigens de Golden Naturals probiotica capsules met vitamine C. Door deze combinatie zul je je in het algemeen fitter en energieker voelen.

Tip 4: Magnesiumolie

Vind je het lastig om pillen te slikken dan kan het een oplossing zijn om magnesiumolie te gebruiken. Deze kun je op de pijnlijke spieren smeren. Een voordeel hiervan is dat je pijnlijke spierkrampen goed plaatselijk kan behandelen. Een nadeel hiervan is dat het niet zoveel doet voor de rest van je klachten.

Tip 5: Verminder stress

Hoe meer stress je ervaart, hoe meer magnesium verbruikt wordt. Hoe minder magnesium in je cellen, hoe meer stress je weer ervaart. Het vicieuze cirkeltje dus. Plan daarom elke dag tijd voor jezelf in.