Onzin en onwaarheden over eten ontmaskerd

De Britse chef-kok Anthony Warner strijdt als The Angry Chef tegen zogenaamde voedingsdeskundigen en tegen nepnieuws over 'puur' eten. In zijn boek De Eetwijze(r) haalt hij met humor en een kritische blik de ene na de andere voedselhype onderuit. Detoxen na de feestdagen? Paleodieet? Kokosolie, boerenkoolsmoothies, suikervrij? Nonsens!

Stap voor stap legt hij uit wat het verschil is tussen indrukwekkend klinkende onzin en de werkelijke feiten. Hij neemt de lezer mee in de wereld van wetenschappelijk onderzoek, van moleculen en statistieken. En aan de hand van psychologische en neurologische inzichten laat hij zien waarom ook heel verstandige en intelligente mensen zich zo makkelijk laten verleiden tot geloof in de nieuwste voedseltrends.

De Eetwijze(r)

The Angry Chef geeft geen recepten of lifestyleadviezen. Hij leert je wel kritischer kijkennaar een stortvloed aan gezondheidsinformatie die vaak incorrect en onzinnig, en soms zelfs gevaarlijk is. Dankzij Warner neem je alle info over eten hopelijk met een korreltje (Himalaya)zout.

Een greep uit De Eetwijze(r):

  • Waarom ons brein wil geloven in de Paashaas en andere foute redeneringen
  • Herken de loze praatjes die iedere gezondheidsgoeroe toepast
  • Er is groot verschil tussen positieve ervaringsverhalen en wetenschappelijk bewijs
  • Waarom iedereen die een detoxmethode promoot, een oplichter is
  • Waarom suiker géén gif is
  • Hoe ‘puur’ eten tot gevaarlijke situaties kan leiden bij kinderen en andere kwetsbare mensen
  • Hoe je mensen zo gek krijgt dat ze kangoeroe en regenwormen uitroepen tot superfood

Over de auteur

Anthony Warner (1977) begon als wetenschapper in de biochemie, maar werd uiteindelijk kok. Hij leidde tal van keukenbrigades in grote restaurants en vervolgde zijn carrière als adviseur in de voedingsindustrie. Warner schrijft voor o.a. New Scientist , The Guardian en The Telegraph. Sinds 2015 is hij op internet actief als The Angry Chef. Daarbij wordt hij gesteund door een team aan diëtisten, voedingswetenschappers, gedragseconomen en psychologen.

Anthony Warner

De Eetwijze(r). Onzin en onwaarheden over eten ontmaskerd | Oorspronkelijke titel The Angry Chef. Bad science and the truth about healthy eating | Verschijnt 8 december 2017 | Uitgeverij Omniboek, Utrecht | ISBN 9789401911313 | Paperback, 352 pag. | Prijs € 20 | E-book € 9,99