Pastinaak
Pastinaak is een vergeten groente die enkele jaren geleden haar plekje op het bord weer heeft terug veroverd. Het wortelgewas is rijk aan vitamine C, calcium en ijzer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Soep, hutspot, stoofschotel, gebakken in de oven of in de koekenpan zoals aardappels en natuurlijk als gezond frietje. Combineert ook goed met andere wortelgewassen.

Winterpostelein
Een typische Nederlandse groente die in de volle grond wordt geteeld. Deze groente bevat naast vitamine C en ijzer. Daarnaast heeft winterpostelein het hoogste gehalte omega 3-vetzuren van alle groenten. Kan zowel rauw als (kort) gekookt of gestoofd worden gegeten. Lekker in de stamppot of als bijgerecht. Kort houdbaar in de koelkast.

Pompoen
De pompoen is oud cultuurgewas en werd mogelijk al tussen 9000 en 7000 jaar voor Christus in Midden- en Zuid-Amerika verbouwd. Bevat onder meer calcium, vitamine C en met name erg veel betacaroteen en vezels. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bakken, koken, frituren, stoven, bijvoorbeeld in een vegetarische Indiase curry of als romige soep.

Lees verder >>