Het nieuwe jaar is begonnen, en dat betekent dat het tijd is om de goede voornemens tot uitvoering te brengen. Veel mensen kiezen ervoor om te gaan afvallen. Maar hoe pak je dat aan in je eentje zonder kennis van zaken en zonder al snel de moed te verliezen? Gelukkig zijn er een aantal apps die je kunnen helpen met je proces van gezonder leven en afvallen. We bespreken in dit artikel de drie beste apps om af te vallen. Alle apps zijn beschikbaar voor Android-toestellen, zoals de nieuwe Samsung Galaxy S23 die in februari op de markt komt! Deze nieuwe smartphone brengt weer een aantal leuke verbeteringen met zich mee ten opzichte van zijn voorganger. Zo heeft het toestel een processor die sneller en zuiniger is, is de batterij groter en krijg je standaard meer interne opslagcapaciteit.

Lose it! Calorie counter

Om te kunnen afvallen is grip nodig op wat je binnenkrijgt. Deze calorie counter helpt je daarbij. In de app kun je van alle voeding die je tot je neemt bijhouden hoeveel calorieën het bevat. Ook kun je een doel instellen en naar dat doel te werken. De app kan je helpen bij wat je zou mogen eten op een dag: vul in hoeveel je weegt, wat je lengte is en hoeveel je wilt afvallen, en de app berekent het voor je. Er zit een barcode scanner in de app waarmee je je favoriete voedingsproducten kunt scannen en in de app kunt zetten. Daarnaast kun je een database raadplegen om te zien hoeveel calorieën iets bevat. De app is ook te koppelen aan andere gezondheidsapps en je kunt connecten met vrienden op de app en uitdagingen voor elkaar creëren.

Dietpoint Weightloss

Geen zin in een diëtist maar ook geen idee waar je moet beginnen? Download dan de app Dietpoint Weightloss. In deze app kun je een reeds ontworpen dieet kiezen dat past bij jouw levensstijl en smaak. Je krijgt dan complete boodschappenlijstjes plus een schatting van wat aan gewicht zou kunnen kwijtraken als je het gekozen dieet volgt. Ook krijg je tips en adviezen voor hoe je dat doel zo snel mogelijk kunt bereiken. De app herinnert je eraan wanneer het tijd is om wat te eten. In de gratis versie heb je keuze uit 25 diëten. Alleen in de betaalde versie heb je de keuze uit alle beschikbare diëten.

Afvallen in 30 dagen

Dieet is één ding, maar om af te vallen moet je naast gezond eten ook meer bewegen. De app Afvallen in 30 Dagen combineert deze zaken. Je krijgt een maaltijdschema met gevarieerde maaltijden voor de hele maand, compleet met kant en klare boodschappenlijstjes. Dat kan ook vegetarisch als je dat wilt. Helaas wordt niet het aantal calorieën van de maaltijd weergegeven. Naast het dieet krijg je een trainingsschema voor de hele maand met afwisselende workouts die je zonder apparaten kunt uitvoeren. De oefeningen worden je uitgelegd met behulp van korte filmpjes. De bedoeling is om telkens drie dagen achter elkaar te trainen en dan een dag rust te nemen. Je kunt je gewicht bijhouden in de app, waardoor je een overzichtelijke grafiek krijgt van je gewichtsverlies.

Je kunt ervoor kiezen om één van deze apps te installeren op je smartphone, maar je kunt er ook meerdere downloaden. Ze vullen elkaar immers op verschillende fronten aan. Probeer uit wat werkt voor je, het belangrijkste is dat je vast weet te houden aan je voornemen om gezonder te leven en af te vallen!