Gezond leven gaat veel makkelijker met hulp. Met deze 5 apps krijg je die hulp. Bovendien motiveren ze je nog ook! Heb je nog geen smartphone of tablet? Grijp dan nu je kans: 'Like' ons op Facebook en win een Apple iPad 3!

1. Slim Koken
Gezond worden en blijven begint in de keuken. Met de app Slim Koken van het Voedingscentrum kun je eenvoudig recepten voor heerlijke maaltijden oproepen. Je kunt rekening houden met je voorkeur, maar ook met de inhoud van je voorraadkast. Zo bespaart het je nog geld ook.

2. CalorieTeller
Heb je enig idee hoeveel calorie├źn jij op een dag binnenkrijgt? Met de CalorieTeller van FatSecret houd je het bij. Je kunt ook je beweging invoeren en weegmomenten bijhouden. Belangrijk pluspunt: met de voedingsmiddelenlijst kun je ook kiezen op merk. Zo weet je zeker dat je het juiste product invoert.

3. Dagelijkse Buiktraining
Geen tijd om dagelijks naar de sportschool te gaan, maar wel iets doen aan je figuur? Met de Dagelijkse Buiktraining van Daniel Miller kun je dagelijks een workout van 5, 7,5 of 10 minuten uitvoeren. Met handig filmpje waarin je kunt zien hoe je de oefening het beste uit kunt voeren.

4. Serenity - the relaxation app
Je lijf heeft ook baat bij ontspanning. Met Serenity - the relaxation app komt dat wel goed. Neem even een pauze en geniet van prachtige beelden en rustgevende muziek. Ook leuk voor op de achtergrond, bijvoorbeeld als je aan het werk bent.

5. Runkeeper
Hardlopen is goed voor je spieren, je lijf en je brein. Het levert bovendien een goed humeur op. Met RunKeeper houd je precies bij hoeveel je rent, waar je rent, hoeveel je verbrandt en wat je gemiddelde snelheid is. Bovendien kun je je resultaten ook delen via Social Media.