Door de coronacrisis hebben veel mensen wat extra kilo’s erbij gekregen, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Om de coronakilo’s weer kwijt te raken kun je gaan sporten. Hierbij kun je kiezen voor een pittige contactsport, zoals bijvoorbeeld boksen. Daarnaast kun je ook kiezen voor zwemmen of wandelen. Een andere manier om te gaan lijnen is door te gaan hardlopen, waarover dit artikel natuurlijk gaat.

Langzaam opbouwen

Als je gaat hardlopen dan is het belangrijk om het langzaam op te bouwen. Dit kun je doen door je stappen bij te houden. Er zijn tegenwoordig al allerlei handige apps beschikbaar waarmee je dit kunt doen. Dit kun je doen op een iPhone, maar natuurlijk ook op een telefoon die werkt op Android. Dan moet je natuurlijk wel je smartphone bij je dragen tijdens het rennen. Om dit te kunnen doen zou je een speciale armband aan kunnen schaffen. Hierin kun je dan je mobiele telefoon tijdens het hardlopen.

Aandachtspunten

Als je gaat hardlopen met als doel om af te vallen dan zul je rekening moeten houden met een paar aandachtspunten. Zo moet niet op een hoog tempo gaan lopen, het is beter om een rustig tempo aan te nemen dat je lang kunt volhouden. Rennen op een hoger tempo is namelijk beter voor je conditie, maar je vetverbranding is dan juist minder. Daarnaast is het ook van belang om je hartslag te monitoren. Voor vetverbranding zul je binnen de bandbreedte van 60 procent van je maximale hartslag blijven.

Hardloopschoenen

Je zou dus een speciale armband aan kunnen schaffen voor het hardlopen, maar daarnaast heb je logischerwijs ook hardloopschoenen nodig. Het is niet meer dan logisch dat je niet op je normale schoenen kunt gaan rennen. Bij het kopen van zulke speciale schoenen kun je kiezen voor diverse merken, zoals bijvoorbeeld HOKA ONE ONE. Dit merk is geschikt voor de beginnende lopers, maar ook voor de ervaren renners. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de Nike hardloopschoenen. Nike heeft veel verschillende schoenen voor het rennen uitgebracht, zoals bijvoorbeeld de Nike Free Run en de Nike Air Zoom Pegasus.