Er zijn veel manieren om een strakkere buik te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld een liposuctie buik laten doen. Maar als dat niet noodzakelijk is, is gewoon gezond eten en regelmatig bewegen natuurlijk een betere keuze. Wel kan een liposuctie een oplossing zijn voor vetophopingen. Dit wordt ook wel lipoedeem genoemd. Een liposuctie is een manier om dit medisch op te lossen. Het zorgt er namelijk voor dat de vetophopingen hierna niet meer terugkeren. Vet komt ook niet terug wanneer je een liposuctie om cosmetische redenen laat uitvoeren.

Wanneer een liposuctie?

Een liposuctie is dus een cosmetische oplossing voor mensen die minder vet willen hebben. Je hoeft er zelf namelijk niets voor te doen, behalve betalen en naar de kliniek. Per zone betaal je zo’n € 800. Een zone is een deel van het lichaam. Bijvoorbeeld de buik. Als je vanwege een lipoedeem een liposuctie laat uitvoeren, is er een kans dat je dit kunt laten vergoeden door je verzekering. Bespreek dit in je consult met de arts en met je verzekering, zodat je zeker weet of dit wel of niet het geval is.

Hoe werkt een liposuctie?

Bij een liposuctie wordt er een klein sneetje in de huid gemaakt. Daar gaat een buis in. Met die buis wordt vet uit je buik gezogen, of uit een andere plek als je voor een andere plek een liposuctie uit laat voeren. Daarna wordt het sneetje dicht gemaakt met een hechting. Dat betekent dus dat je na de liposuctie wel een litteken hebt. Het voordeel is dat je niet nog een keer een liposuctie op dezelfde plaats uit zou hoeven voeren, omdat het vet niet weer kan ophopen op de plaats van de behandeling.

Na de behandeling

Na de behandeling heb je een tijd nodig om te herstellen. De eerste 24 uur mag je niet douchen en bij een liposuctie buik moet je ook een zeer strakke liposuctiebroek aan. Deze moet je vier tot zes weken aan. Het is niet verstandig om zelf te rijden na de behandeling, je zal je dus op moeten laten halen. Na de behandeling kunnen er bijwerkingen zijn. Bijvoorbeeld gezwollen enkels of vochtophopingen. De plek van de liposuctie zal eruit zien als een blauwe plek en ook pijnlijk voelen.