De lente! Het perfecte moment om er na de donkere en koude winterperiode weer op uit te trekken. Wanneer het zonnetje weer door komt, is het goed om de eerste natuurlijke vitamine D weer op te doen. Ga daarom wat leuks doen in de natuur met behulp van deze 5 tips!

  1. Fiets er op uit

Ga op een gezonde manier van A naar B en ontdek nieuwe dorpjes en natuurgebieden met de fiets. Of je nu van lange afstanden houdt, of juist snel wilt aankomen op je bestemming. Elke meter die fiets is er een! Wil je een omgeving dat wat verder van je huis is ontdekken? Neem je fiets(en) dan mee met een fietsendrager. Niks is zo leuk (en gemakkelijk) om nieuwe gebieden te ontdekken op de fiets. Je hebt namelijk alle vrijheid!

  1. Snacken buiten de deur

Lekker in het zonnetje genieten van een drankje en wat lekkers? Ga picknicken! Neem je picknickkleed, wat lekkers te eten en te drinken en je muziekbox mee en geniet van een ontspannen middag in de natuur.

  1. Sup er vandoor

Wil jij van de zomer als een pro op je supboard staan? Of kan je gewoon niet wachten om weer het water op te gaan? Zoek in de lente het supavontuur op. Met een sup ontdek je de natuur op het water, wat altijd weer verrassend is.

  1. Plezier in eigen tuin

Maakt dat zonnetje je vrolijk, maar ligt je tuin er maar wat somber bij? De lente is dé periode om je tuin weer op te knappen. Dus geef je tegels, gras en planten wat aandacht en fris je tuin op. Het voorjaar is ook geschikt om nieuwe plantjes te poten. Leuk om samen met de kids te doen!

  1. Lekker warm uitwaaien

Uitwaaien zonder een bevroren neus? Wanneer de zonnestralen weer wat warmer worden loopt het strand langzaam vol. Het is dan ook heerlijk om in de lente een frisse neus te halen op het strand. De meeste strandtentjes openen weer de deuren en op een warmere lentedag loop je heerlijk met blote voeten door de zee.

Krijg je al actieve lente kriebels? Trek er deze lente lekker op uit, de natuur zal je goed doen.