De lente is al heerlijk begonnen en de zomer komt eraan. Dat betekent dat we hopelijk steeds vaker van het lekkere weer mogen gaan genieten. Buiten zijn is lekker en gezond, en dat geldt natuurlijk ook voor de kids. Ben je op zoek naar activiteiten die jou en je kinderen stimuleren om lekker naar buiten te gaan? Dan ben je hier aan het juiste adres. Lees dit artikel dan gauw verder!

Ga kamperen

Een fantastische manier om dag en nacht in de buitenlucht te spenderen, is door een paar nachtjes te gaan kamperen. Ga met het gezin naar een leuke camping binnen het land, of rijd met de auto de grens over om ergens in het buitenland in een tentje te slapen. Gelukkig hoeft kamperen niet duur te zijn. Zorg er voor dat je een tent en een lamp hebt en dat je een aantal kampeermeubels, zoals een tafel en een aantal stoelen, hebt. Zo kan je heerlijk met het gezin van de buitenlucht genieten en kunnen de kinderen de hele dag lekker buiten spelen.

Maak een kampvuur

Het maken van een kampvuur kan je natuurlijk enorm goed combineren met het kamperen, maar je kunt natuurlijk ook een kampvuur maken bij jou in de tuin of op andere plekken in de natuur waar dit geoorloofd is. Ga gezellig met zijn allen rondom het kampvuur zitten, prik marshmallows op een stokje en rooster ze in het vuur. Vertel elkaar leuke verhalen en geniet van de buitenlucht en de warmte van het vuur.

Ga picknicken

Een andere leuke en gezellige manier om gezellig met zijn allen te genieten van de buitenlucht en de natuur, is door met zijn allen te gaan picknicken. Bereid een lekkere lunch die je gemakkelijk kunt vervoeren, pak bordjes en bestek in en breng een groot kleed mee waar jullie met zijn allen op kunnen zitten. Geniet met elkaar van een hapje en een drankje terwijl het zonnetje hopelijk lekker schijnt. 

Plezier in de tuin

Om te genieten van de buitenlucht hoef je niet per se ver van huis te zijn. Je kunt jouw tuin ook zo inrichten dat deze jou en de kinderen uitnodigt om lekker naar buiten te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende speeltoestellen in de tuin plaatsen. Denk daarbij aan een schommelset of een trampoline. Zorg er wel voor dat de kinderen hier veilig kunnen spelen. Zorg bijvoorbeeld voor een zachte ondergrond, zoals gras, die een harde val kan breken.

Door deze leuke buitenactiviteiten te organiseren, stimuleer je het buitenzijn en kun je het gezin dichter bij elkaar brengen.