Haaruitval wordt door veel mensen bestempeld als een ouderdomskwaaltje. Toch zijn er ook mensen die op jonge leeftijd al te maken krijgen met haaruitval. Geldt dit ook voor jou? Dan bezorgt dit je vast en zeker een onzeker gevoel. Als jouw haren langdurig uitvallen, kan dit namelijk kale plekken op jouw hoofd tot gevolg hebben. Gelukkig kun je hier met een haartransplantatie een einde aan maken. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten wanneer zij in aanmerking komen voor zo’n ingreep. Om voor eens en altijd een einde te maken aan deze onduidelijkheid, vertellen wij je in deze tekst wanneer je in aanmerking komt voor zo’n ingreep.

Minimale leeftijd

Of je in aanmerking komt voor een haartransplantatie hangt allereerst af van jouw leeftijd. Vrijwel iedere haarkliniek in Nederland hanteert namelijk een minimumleeftijd voor zo’n ingreep. Zantman Kliniek hanteert bijvoorbeeld een ondergrens van 18 jaar. Als je deze leeftijd nog niet bereikt hebt, is het niet mogelijk om een haartransplantatie te ondergaan. Desondanks kun je wel op consult komen bij deze haarkliniek. Zantman Kliniek monitort de haaruitval dan en kan jou tips en adviezen geven om haaruitval te voorkomen of verminderen. Ben je tussen de 18 en 21 jaar oud en wil je een haartransplantatie ondergaan? Dan wordt een sterke betrokkenheid van ouders gevraagd.

Oorzaak van haaruitval

Om te bepalen of je in aanmerking komt voor een haartransplantatie kijkt een haarkliniek niet alleen naar jouw leeftijd. Nee, want er wordt ook onderzoek gedaan naar de oorzaak van haaruitval. Stress, te weinig vitamines en een tekort aan vocht kunnen er namelijk voor zorgen dat jouw haren eerder uitvallen. In dat geval is een haartransplantatie niet nodig. Wordt haartuitval veroorzaakt door het DHT-hormoon? Dan kom je vaak wel in aanmerking voor een haartransplantatie. Er is in dat geval sprake van erfelijke haaruitval. Haarzakjes worden dan minder goed doorbloed, waardoor de groeifase van haren korter is dan gebruikelijk.

Haren vallen niet langer uit na een haartransplantatie
Kies je voor een haartransplantatie? Dan maak je een einde aan haaruitval. De haren worden altijd uit de haarkrans van jouw achterhoofd gehaald. Deze haren hebben een andere genetische aanleg, waardoor ze niet gevoelig zijn voor het DHT-hormoon. Bij veel haarklinieken kun je tegenwoordig uit verschillende technieken kiezen om haren te transplanteren. De FUT-techniek is hier een voorbeeld van. Bij deze techniek wordt er een stripje huid weggenomen uit de haarkrans van jouw achterhoofd. Hierdoor kunnen er in korte tijd veel grafts (haarzakjes) verplaatst worden. Nadeel van deze techniek is dat er een relatief grote wond ontstaat, waardoor er altijd gehecht moet worden.

Naast de FUT-techniek kun je bij veel haarklinieken inmiddels ook voor een FUE haartransplantatie kiezen. Bij deze techniek worden haren een voor een weggenomen uit jouw hoofdhuid. Doordat dit met een holle micronaald of een boortje gebeurt, ontstaan er slechts kleine wondjes. Hierdoor hoeft er na de behandeling nooit gehecht te worden. Hierdoor wordt deze methode beschouwd als het minst ingrijpend.

Maak een afspraak bij een professionele haarkliniek
Als je in aanmerking komt voor een haartransplantatie, wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk een afspraak inplannen. Loop niet te hard van stapel, want het is belangrijk dat je een afspraak maakt bij een professionele haarkliniek. Veel mensen gaan ervan uit dat een haarkliniek professioneel is, maar dit is lang niet altijd het geval. Neem daarom de tijd om een haarkliniek te vinden. Heb je nog geen professionele haarkliniek gevonden? Klik hier en maak vandaag nog een afspraak. Bij deze kliniek ben je verzekerd van een goed eindresultaat.