Je doet een beroep op de producten van La Roche Posay als sprake is van een sterk gevoelige of zelfs wat geïrriteerde huid. Kies je namelijk voor deze producten, dan kies je voor dermatologisch geteste producten. De producten zijn samengesteld met behulp van de beste dermatologen en dus is succes zo goed als verzekerd als je kiest voor deze sterke huidverzorgingsproducten.

Niemand zit te wachten op een gevoelige of een geïrriteerde huid

La Roche Posay kan je helpen als er sprake is van een gevoelige huid. En niemand die zit te wachten op een gevoelige of zelfs geïrriteerde huid. Is sprake van een dergelijke huid, dan betekent dat disbalans in de huid. Dat komt vervolgens tot uiting in de vorm van onder andere rode vlekken en uitslag, terwijl de huid eveneens trekkerig kan zijn en jeukt. Dit kan zowel op het gezicht zijn als op andere delen van het lichaam. De voornaamste taak van de huid is beschermen. De huid moet bescherming krijgen en bieden tegen invloeden van buitenaf in de vorm van schadelijke bestanddelen als straling en vuil en micro-organismen.

De huid kan nu niet zelf meer een selectie maken

De huid kan normaliter prima in de gaten houden welke stoffen tot het lichaam toegelaten worden. Wanneer echter sprake is van een te gevoelige huid, dan is jouw huid niet goed in staat om zelf deze afweging en deze selectie te maken. Het afweermechanisme is dan van de kook en verstoord. Dat betekent dat de huid niet langer goed weerstand kan bieden tegen stoffen die mogelijk voor irritatie kunnen zorgen.

Stress en een bepaalde levensstijl kunnen de oorzaak van een gevoelige huid zijn

In de regel zijn aandoeningen aan de huid erfelijk. Komt het in de familie voor, dan is de kans groter dat jij hier ook mee te maken krijgt. Aan de andere kant kan een gevoelige huid ook later ontstaan. Dit is dan vaak het gevolg van de invloed van omgevingsfactoren of het aanwennen van een bepaalde levensstijl. Mogelijk oorzaken die geïrriteerde huid veroorzaken zijn onder meer stress, een onzuivere lucht, hormonale veranderingen als sprake is van zwangerschap of de overgang, een bepaald soort voeding of het gebruik van medicijnen. Ook in make-up kunnen bepaalde stoffen voorkomen die voor een geïrriteerde huid kunnen zorgen.

De symptomen van een gevoelige huid ontdek je snel

Het is niet lastig om de symptomen van een gevoelige huid te ontdekken. Vaak voelt de huid trekkerig en is de huid bovendien droog. Ook kan sprake zijn van schrale plekken en rode vlekken, vlekken die vaak gepaard gaan met een nare jeuk. Wat zeker ook voorkomt, is dat je alleen in bepaalde seizoenen te maken hebt met een gevoelige huid, veelal in de winter. In dat geval kun je bijvoorbeeld in de zomer helemaal geen last van de huid ondervinden. Weet in elk geval dat als je last hebt van een gevoelige huid, dit prima behandeld kan worden met tal van verschillende producten. Doe daar je voordeel mee en vergeet zeker de producten van La Roche Posay in dat kader niet.