Staat er bij jou een verhuizing op de planning binnenkort? Het is dan goed mogelijk dat er een hectische tijd zit aan te komen. Bij een verhuizing moet namelijk veel geregeld worden om het soepel te laten verlopen. Ook is het natuurlijk belangrijk dat je fysieke klachten door een verhuizing probeert te voorkomen. Het tillen en sjouwen van verhuisdozen kan namelijk fysiek belastend zijn. Hoe je fysieke klachten bij een verhuizing kunt voorkomen? Wij zetten het voor je op een rij, dus lees snel verder.

Goede conditie

Als je weet dat er een verhuizing zit aan te komen, kan het een idee zijn om te werken aan jouw conditie. Hoe beter jouw conditie is, hoe makkelijker de verhuizing jou namelijk af zou gaan. Als jouw conditie nog wat verbeterd kan worden, zou je wat vaker kunnen gaan wandelen, fietsen of een andere sport kunnen beoefenen. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk!

Verdeel de tijd

Als je geen fysieke klachten wilt overhouden aan de verhuizing, is het belangrijk om bij het inpakken jouw tijd goed te verdelen. Doe niet alles op één dag, probeer het goed te verdelen. Zo voorkom je dat je een hele dag loopt te sjouwen met verhuisdozen in jouw huis. Ook het telkens staan en bukken kan ervoor zorgen dat je wat klachten krijgt. Plan dus niet een hele dag in voor het inpakken van je spullen, doe dit iedere keer een paar uurtjes.

Verantwoord tillen

Fysieke klachten voorkomen tijdens een verhuizing is mogelijk als je verantwoord blijft tillen. Als je dit namelijk verkeerd doet, is de kans groter dat je rugklachten krijgt. Waar je op moet letten bij het tillen van verhuisdozen? Dat je moet tillen vanuit je benen en goed door je knieën heen gaat. Let erop dat je tijdens het tillen van de verhuisdozen niet je rug draait, want dit kan klachten opleveren. Moet je regelmatig spullen pakken op een grotere hoogte? Zorg er dan voor dat je beschikt over een trappetje. Telkens uitreiken zonder dat je er echt goed bij kan is namelijk ook niet bevorderlijk voor jouw lichaam.

Hulp inschakelen

Als je fysieke klachten zo veel mogelijk wilt voorkomen tijdens de verhuizing, is het een aanrader om het uit te besteden. Op deze manier hoef je niet alleen maar zelf met de verhuisdozen te sjouwen, maar kun je dit door professionals laten doen. Je kunt er namelijk over na denken om een verhuisbedrijf in te huren. Dit kan een goed idee zijn, want zij weten als geen ander hoe een verhuizing soepel kan verlopen. Als je op zoek bent naar een geschikt verhuisbedrijf, neem dan eens een kijkje bij verhuisbedrijf Nijmegen. Het inhuren van een verhuisbedrijf heeft verschillende voordelen. Maar misschien wel het belangrijkste: zij doen het zware werk!

Bovenstaande tips kun je goed in je achterhoofd houden als je binnenkort een verhuizing op de planning hebt staan. Doe er alles aan om fysieke klachten te voorkomen, want hier zit je uiteraard niet op te wachten. Of je nu jouw conditie gaat verbeteren of een verhuisbedrijf inhuurt: aan jou de keuze. Denk goed na over welke stappen je onderneemt om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken!