Je kent het wel, in het begin van de relatie hadden jullie nog een actief en opwindend seksleven. Jullie waren smoorverliefd, alles was nog nieuw en er viel veel aan elkaar te ontdekken. Inmiddels zijn jullie al langere tijd samen, komt de sleur er wat in en vermindert de zin in seks. Je kunt daar zélf verandering in aanbrengen. Maar hoe? Lees hier 5 tips voor een actiever en geweldig seksleven!

Je wilt het liefst dat de vonken tussen jullie er weer vanaf vliegen in de slaapkamer. Moeilijk is het niet. Wel kost het wat extra moeite. Net als aan een relatie, moet er ook aan een goed seksleven gewerkt worden. Het komt namelijk niet vanzelf. Werk dagelijks aan onderstaande tips en je zult merken dat jullie seksleven binnen de kortste keren weer op peil is.

  1. Houd de variatie en het avontuur erin

Variatie zorgt voor een blijvende spanning en er valt altijd iets te ontdekken. Precies zoals dat in het begin van jullie relatie was. Daarmee voorkom je de sekssleur. Variëren in je seksleven kan op veel verschillende manieren. Probeer nieuwe standjes uit of nieuwe locaties. Maak gerust gebruik van de bank of de eettafel, niemand hoeft te weten wat daar is gebeurd. Of initieer eens seks buitenshuis, pas wel op voor pottenkijkers! Verander de sfeer door het licht aan te doen, of juist uit. Heb eens seks op een ander moment van de dag of start in een andere volgorde. Variëren is eindeloos en makkelijk, je krijgt er een hoop voor terug.

  1. Heb seks!

Door seks te hebben, voel je je meer verbonden met je partner. Door gewoon seks te gaan hebben met je partner, doorbreek je direct de negatieve spiraal. Het is belangrijk, ook al heb je geen zin in seks, jezelf er toch toe te zetten. Als je er eenmaal mee bezig bent, merk je vanzelf hoe fijn het eigenlijk is. En hou de seks erin. Door regelmatig met elkaar te vrijen, doorbreek je de sleur. Heb je als man moeite met het krijgen of behouden van een erectie? Denk dan eens aan erectiepillen. Ze verbeteren de bloedtoevoer naar de penis met een harde en stevigere erectie als resultaat. Je kunt bijvoorbeeld libido forte kopen. Een voordeel hiervan is dat je na de ejaculatie sneller weer een erectie kunt krijgen voor ronde 2. Heb je als vrouw juist wat moeite om vochtig te worden? Maak dan gebruik van glijmiddel op waterbasis.

  1. Neem de tijd voor het voorspel én voor elkaar

Voorspel zit ‘m niet alleen in het seksuele en lichamelijke voorspel. Zorg ervoor dat jullie samen een leuke tijd hebben voorafgaand aan de seks. Door meer tijd met elkaar door te brengen en aandacht aan elkaar te besteden, groeien jullie naar elkaar toe. Denk aan het begin van jullie relatie. Toen hadden jullie toch ook leuke dates? En vooral als jullie kinderen hebben, is het belangrijk quality time voor elkaar vrij te maken en meer met elkaar bezig te zijn. Neem samen een ontspannende douche, kijk een leuke film met een glas wijn, speel een spelletje, masseer elkaar en van het één komt het ander. Zodra je eenmaal opgewonden bent, komt de rest vanzelf!

  1. Ontspan en laat stress los

In het dagelijks leven kunnen jullie beiden, los van elkaar, veel stress ervaren. Bijvoorbeeld wanneer je je zorgen maakt over de kinderen, de financiën of je werk. Het is belangrijk om stress proberen los te laten. Als er stress in je leven aanwezig is, focust je lichaam zich als overlevingsfunctie namelijk alleen op de essentiële lichaamsfuncties. Een hoge seksdrive is er daar helaas niet één van, daardoor wordt je libido in perioden van stress veel lager.

  1. Houd de ‘flow’ erin

Jullie hebben beiden andere seksuele behoeftes. De één wil wel, de ander wil niet. Je hebt niet altijd op hetzelfde moment zin in seks. De lichamelijke chemie tussen jullie verdwijnt langzaamaan en er ontstaat een broer-zus relatie. Je gaat elkaar daardoor steeds minder aantrekkelijk vinden. Probeer de negatieve seksspiraal te doorbreken door bovenstaande tips toe te passen en hou vervolgens de ‘flow’ erin. Dus seks met elkaar hebben is niet een eenmalig ding, maar iets dat jullie meerdere keren per week met elkaar doen. Verleid elkaar, experimenteer, varieer en houd jullie seksleven langdurig spannend en actief.