Seksuele gezondheid is een belangrijk onderdeel van de intieme relatie tussen jou en je partner. Een goede gezondheid is van invloed op verschillende soorten vlakken. Want het gaat niet alleen om fysieke gezondheid, maar ook om emotionele en mentale gezondheid. En doe je er maar al te graag alles aan om deze seksuele gezondheid optimaal te houden? We geven je een paar handige tips waar je meteen mee aan de slag kunt gaan.

In een intieme relatie staat een eerlijke en open communicatie altijd centraal

Het belangrijkste van alles is dat je open en eerlijk met je partner kunt praten in jouw intieme relatie. Je moet makkelijk kunnen praten over seksuele wensen, grenzen en wat je behoeften en die van je partner zijn. Zorg je ervoor dat deze communicatie gemakkelijk en vlekkeloos verloopt? De communicatie kan helpen om misverstanden te voorkomen en het kan ook nog eens de relatie aanzienlijk versterken. Plan daarom dus ook regelmatig tijd in om daar goed over te kunnen praten.

Zorg altijd goed voor je eigen gezondheid en welzijn

En naast dat de communicatie goed moet kunnen verlopen, is zelfzorg een van de belangrijkste dingen waar je zelf op moet letten. Door goed te zorgen voor je eigen gezondheid en welzijn, voel je je net even wat beter over jezelf en je lichaam. Maar hoe pak je dat nu eigenlijk het beste aan? Heel simpel. Dit kan onder andere betekenen dat je voldoende slaapt, gezond eet en regelmatig sport. Op het moment dat je veel beter in je vel zit, straal je dit ook uit naar je partner toe. En dat kan de relatie alleen maar een positieve boost gaan geven.

Probeer samen nieuwe dingen uit en respecteer altijd elkaars grenzen hierin

Het belangrijkste van alles is dat je altijd elkaars grenzen blijft respecteren. Zorg ervoor dat je elkaar met respect en waardigheid behandelt en doe dit zowel binnen als buiten de slaapkamer. Misschien kom je er tijdens een eerlijk gesprek ook achter dat jullie beide behoefte hebben aan iets nieuws in de slaapkamer. Een sex toy uitproberen kan daar bijvoorbeeld een erg goed voorbeeld van zijn. Het kan de relatie meten naar een hoger niveau tillen en de relaties sterker en gezonder maken. Vandaag de dag rust daar niet langer meer een taboe op en je kunt verschillende soorten speeltjes erg makkelijk online shoppen. En dat is wel zo handig.