Als je niet van kou houdt, dan kom je in de winter ook liever niet buiten. Toch is het belangrijk om in beweging te blijven. Het maakt niet uit waar je dat doet; een tijdelijk sportschoolabonnement kan ook een oplossing zijn. Het meest lastige is jezelf de deur uit krijgen, dus maak geen grootse plannen, maar geef jezelf net dat zetje dat nodig is om naar buiten te gaan. De rest volgt dan vanzelf.

Eet gezond

Het lijkt wel of alles tijdens de winterdagen in één keer komt: je hebt het druk, slaapt slecht, komt moeilijk uit je bed, hebt geen energie en dan word je ook nog ziek. Dat laatste kun je voorkomen door gezond te eten. Eet lekker veel verse groenten en fruit en zorg voor voldoende eiwitten. Schenk regelmatig een kopje groene thee voor jezelf in. Dat geeft een flinke boost. Vermijd junkfood; je denkt misschien dat je daar zin in hebt, maar zorgt er alleen maar voor dat je je - op allerlei manieren - zwaarder voelt.

[2 van 3 - Lees verder » ]

Lees ook:

Ook in de winter is voldoende nachtrust belangrijk. Lees hier meer over in ons dossier. Voor tips over bijvoorbeeld het omgaan met wintertijd kun je terecht op het forum.


Op de hoogte blijven van de actualiteiten kan via onze Facebook-pagina