Al sinds 2010 heeft het sportmerk Hoka One One zich eraan gecommitteerd om hardlopers optimaal te faciliteren met de ideale hardloopschoenen. Daarvoor worden in het assortiment van Hoka One One verschillende innovatieve technieke toegepast die hardlopers merkbare voordelen op alle ondergronden bieden. We vertellen waarom Hoka One One schoenen je voeten optimaal beschermen tijdens het hardlopen.

Gedempte tussenzool

Waar de hardloopschoenen van Hoka One One het allermeest om bekend staan, is de bijzondere opbouw de zolen. De schoenen zijn voorzien van een lichte tussenzool die voor perfecte demping zorgen. Deze unieke samenstelling biedt hardlopers tot 2,5 keer meer demping dan ze krijgen bij hardloopschoenen van andere merken. Desondanks worden de schoenen daardoor niet zwaarder. Hierdoor kunnen deze innovatieve zolen, die Hoka One One nog steeds telkens blijft verbeteren, meer stootdemping en loopcomfort bieden en al met al zorgen voor een dynamische, stabiele hardloopervaring.

Meta Rocker

De buitenzool van de hardloopschoenen van Hoka One One zijn voorzien van een speciale, bolle constructie die je enigszins kunt vergelijken met het onderstel van een schommelstoel. Dit ondersteunt de natuurlijke loopbeweging beter: van het afzetten van de hiel tot het loskomen van de tenen loopt de afwikkeling natuurlijker, waardoor als hardloper je voeten beter afrollen tijdens het hardlopen. Ook wordt de contacttijd met de grond hierdoor geminimaliseerd. Dit ervoor dat je effectiever en dynamischer loopt.

Afbeelding1.jpg

Active footframe

Bovenstaande bijzonder features van Hoka One One hardloopschoenen zijn praktisch en interessant, maar als je hardloopschoenen niet lekker passen, loop je er nog niet optimaal op. Dit terwijl je er natuurlijk alles uit wilt halen en niet gehinderd wilt worden door je schoenen. Om het draagcomfort te optimaliseren, heeft Hoka One One daarom de Active Footframe-technologie ontwikkeld. Dat is een manier om de voorvoet en hiel perfect in de tussenzool in te bedden, zonder dat deze door de schoen vernauwd wordt. Je kunt deze vorming wellicht vergelijken met die van een kuipstoel in een racewagen.

Op deze manieren weet Hoka One One er dus voor te zorgen dat hardlopers die gebruikmaken van schoenen uit hun assortiment optimale demping ervaren, profiteren van een geoptimaliseerde, natuurlijk afwikkeling van de voeten en de schoenen simpelweg comfortabel aanvoelen door het bijzondere voetenbed. Voor fanatieke hardlopers of mensen die graag fanatiek willen gaan hardlopen is het daarom zeker de moeite om eens een paar hardloopschoenen van Hoka One One te passen en uit te proberen. Waarschijnlijk gaat er een wereld voor je open!