Zoals de meeste voedingssupplementen wordt magnesium voornamelijk in pilvorm ingenomen. Als je daarover nadenkt is dat eigenlijk raar. Je wilt je gezondheid een boost geven, maar vervolgens geef je je geld uit aan vaak overgedoseerde fabriekspillen. De kans op bijwerkingen is daarnaast groot. Alleen deze reden is al voldoende om magnesium druppels te nemen die veel zuiverder zijn, maar er zijn meer redenen. In dit blog leggen we uit waarom je beter magnesium druppels kan nemen in plaats van pillen.

Oorsprong van magnesiumpillen

Om uit te leggen waarom magnesium druppels zuiverder zijn dan pillen, is het belangrijk je mee te nemen in de ontstaanswijze en de productie van pillen.

De grootste magnesium producent ter wereld is China. Ruim 80% van al het magnesium komt uit de Chinese mijnen. Het overgrote deel hiervan is magnesiumoxide. Goedkoop, maar helaas is de biologische beschikbaarheid hiervan erg laag. Om de biologische beschikbaarheid te verhogen wordt het in de fabriek in China (of India) ontmanteld. Dat betekent dat het magnesium van de oxide wordt gescheiden. Om de biologische beschikbaarheid te vergroten, wordt citroenzuur of appelzuur toegevoegd aan het magnesium. Zo ontstaat respectievelijk magnesiumcitraat en magnesiummalaat.

Ook kan er een ander aminozuur aan toegevoegd worden waardoor er andere vormen van magnesium(pillen) gemaakt kunnen worden. Door een aminozuur te binden aan het magnesium ontstaat er een zogenaamde organische verbinding die goed door het lichaam opgenomen kan worden.

Zuivere magnesium druppels

Door de verbinding met een aminozuur ontstaat een bruikbare vorm van magnesium voor het lichaam. Maar waarom zijn druppels dan zuiverder dan pillen?

Bij het ontmantelen van de magnesiumoxide wordt vaak niet alle oxide gescheiden om zo het magnesium deel hoog te houden. Daarnaast moeten er vul-en glansmiddelen worden toegevoegd om er pillen van te maken. Vaak niet schadelijk, maar wel overbodig.

Het magnesium in de magnesium druppels hebben deze toevoegingen niet en is daarnaast natuurlijk gebonden met chloride. Chloride is een mineraal dat in het lichaam een regulerende functie heeft binnen de vochthuishouding. Magnesiumchloride druppels zijn zeer goed op te nemen door het lichaam.

ADH: makkelijk te doseren met magnesium druppels

Met magnesium druppels is de ADH, oftewel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, makkelijk te doseren. De ADH is een gestandaardiseerde minimale hoeveelheid die je dagelijks (biologisch gesproken) nodig hebt. Omdat het gestandaardiseerde hoeveelheden zijn, betekent dit dat er geen rekening is gehouden met variabelen. De enige variabele waar rekening mee is gehouden is of je man of vrouw bent. Sport jij bijvoorbeeld veel? Of ben jij grote sterke vrouw? Dan is daar geen rekening mee gehouden ten opzichte van de niet sportieveling en de kleine vrouw. Het voordeel van magnesium druppels is dat je hier wél makkelijk naar kunt doseren, doordat per dosering aan is gegeven hoeveel magnesium het bevat. Hier lees je meer over een magnesium tekort en wat voor effect dat kan hebben.

Pas op voor een overschot

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor Nederlandse vrouwen is 300 mg en voor mannen is dit 350 mg. Veel pillen bevatten deze ADH, of zijn zelfs hoger gedoseerd. Mooi zou je zeggen, maar in veel gevallen nergens voor nodig. Sterker nog, bij een overschot kan je last krijgen van bijwerkingen zoals maagkrampen of diarree. Zelfs als je daar geen last van krijgt heeft het overdoseren weinig zin. Het overschot wordt namelijk vakkundig door het lichaam weggewerkt door te plassen, te poepen of te zweten.

Met magnesium druppels voorkom je dit overschot makkelijk, doordat druppels veel nauwkeuriger te doseren zijn. Op deze manier kan je lichaam de magnesium efficiënt opnemen terwijl je minder in hoeft te nemen.
Overtuigd en wil je zelf magnesium druppels proberen? Op deze website bestel je ze eenvoudig. Bovendien bevatten de druppels naast magnesiumchloride ook minerale sporenelementen als aanvulling voor je gezondheid.