Soms zit het allemaal even tegen en kom je in een dip terecht. Maar wat doe je dan? Er is altijd een keuze in hoe je omgaat met tegenslagen. De leukste variant daarvan? Shoppen! En dan niet comfortabel vanaf de bank, maar ouderwets winkelen in de stad. Het barst van de voordelen. Dus trek een paar makkelijke schoenen aan, ga op pad en stap in die positivity train!

Het lijkt steeds gewoner om vanaf de bank te shoppen. Je nestelt je tussen de comfortabele kussens en klikt jouw aankopen richting het online winkelwagentje. Afrekenen en wachten maar! En dat terwijl we ons bewust zijn dat we wat vaker van die bank af moeten komen. Misschien minder leuk voor je bankrekening, maar wel goed voor een positieve mindset. Tijd om weer eens ouderwets kledingrekken af te struinen!

Stappen tellen

Winkel in, winkel uit. Zonder dat je het door hebt, zet je een behoorlijk aantal stappen tijdens het shoppen. Kun jij je een leukere manier bedenken om je stappendoel te behalen? Hoe meer items je scoort tijdens het shoppen, des te zwaarder worden je tassen. Bijkomend voordeel: je traint meteen je armspieren en je ‘sportprestatie’ neemt verder toe.

Weg met stress

Shoppen wordt meestal ervaren als een vorm van ontspanning. Vaak maak je tijdens het winkelen sociale contacten, zoals een praatje met een winkelmedewerker of een medeshopper. Dat geeft een goed gevoel en zorgt ervoor dat het stressniveau daalt.

Welkom geluksgevoel

Zit je niet lekker in je vel? Shoppen helpt echt en maakt gelukkiger. Mensen die zo nu en dan iets nieuws voor zichzelf kopen zitten lekkerder in hun vel dan degenen die zichzelf nooit een extraatje gunnen. En een geluksgevoel zorgt voor meer plezier in het leven. Dat willen we toch allemaal? Daarnaast zorgt de zoektocht naar een nieuwe outfit ervoor dat je de boel even de boel laat. Je hoeft er niet te veel bij na te denken, maakt je hoofd leeg en dat geeft ruimte voor rust. Winkelen heeft daarmee een positieve invloed op je gemoedstoestand.

Creatieve geest

Niet alleen shoppen in de stad zorgt voor die positieve mindset, maar ook shoppen bij de woonboulevard. Stoffen voelen, nieuwe designs bekijken en sfeer snuiven, goed voor je creatieve geest! Je huis is de plek waar je tot rust komt en oplaadt na een dag werken. Zorg er dus voor dat je huis comfy en gezellig aanvoelt. Ga op zoek naar sfeermakers zoals nieuwe gordijnen, accessoires zoals kussens voor in de bank of kaarsen voor op tafel. In een handomdraai creëer je een aangename sfeer.