Wellicht dat je het zelf ook al opmerkt, maar het wordt met de dag drukker op de weg. Tijdens de corona periode zagen we dat de drukte enorm verminderde doordat er veelal online werd gewerkt, maar nu wordt het toch weer erg druk op de weg. Dit komt doordat het hebben van een auto natuurlijk ook erg veel voordelen met zich meebrengt. Zo biedt het enorm veel vrijheid waardoor je kunt gaan en staan waar en wanneer je wilt. Denk bijvoorbeeld leuke uitjes, de kids ophalen, spontane activiteiten en natuurlijk je vervoer naar het werk. Veel mensen hebben een auto of zijn van plan om deze aan te schaffen. Voor iedereen geldt dan dat het hebben van een goede autoverzekering van optimaal belang is. In deze tekst leggen we je uit hoe je tot een goede autoverzekering kunt komen.

Wat voor auto heb je of wil je gaan kopen?

De eerste factor die meespeelt bij het bepalen van je dekking, is het type auto dat je hebt. Als voorbeeld, voor een oude auto die niet zoveel meer waard is, is het natuurlijk niet efficiënt om volledig verzekerd te hebben. Voor zo’n situatie wordt een WA-verzekering aangeraden. Deze verzekering dekt de schade die je aanricht aan een ander met je voertuig en is dus de minimale eis. Voor auto’s die dan weer wat meer waarde hebben en ongeveer 6 tot 12 jaar oud zijn, kun je kiezen voor een WA+, ook wel beperkt casco genoemd. Met deze verzekering ben je verzekerd voor de schade die je aanricht bij een ander met je voertuig, maar ook bepaalde schades die je zelf oploopt met je auto. Dit zijn vaak schades die veroorzaakt worden door weersomstandigheden, ruitschade of diefstal. Als laatste wordt het voor nieuwe auto’s van 0 tot 6 jaar oud aangeraden om voor een allriskverzekering te kiezen. Zo weet je namelijk zeker dat je voor vrijwel elke schade die je oploopt met je voertuig bent verzekerd.

Het is belangrijk om in acht te houden dat dit een globaal advies is. Gebruik altijd de huidige waarde van je auto als richtlijn en maak aan de hand daarvan een passende beslissing. Met een Univé autoverzekering heb je erg veel keuze op het gebied van diverse dekkingen. Ook kun je terecht met je vragen omtrent deze verzekering.

Bereken je premie altijd vooraf

Iets dat erg belangrijk is om te doen bij het afsluiten van een autoverzekering is het vooraf berekenen van je premie. Door namelijk vooraf je premie te berekenen weet je ten eerste exact waar je aan toe bent, en kun je daarnaast ook diverse verzekeraars met elkaar vergelijken. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een Volvo verzekering kun je verschillende prijzen van verzekeraars met elkaar vergelijken. Op deze manier kan je jezelf garanderen van de scherpste en voordeligste prijs.