Of je het nu wilt of niet: het weer heeft invloed op je humeur. Veel mensen krijgen tijdens de korte, donkere dagen last van een winterdip. Ze komen met moeite hun bed uit en slepen zich het seizoen door. Dat kan anders.

De belangrijkste oorzaak van een winterdip is niet de kou, maar het gebrek aan licht. De zon schijnt veel minder vaak en als deze schijnt, bestaat ook nog de kans dat de wolken voorkomen dat je echt het zonnetje in je gezicht voelt. Overwinteren in een zonnig oord zou dé oplossing zijn, maar dat is niet voor iedereen haalbaar. De volgende tips kun je wél moeiteloos uitvoeren.

Begin met een nieuw project

Je moet er misschien niet aan denken, maar juist dit is de tijd om aan een nieuw project te beginnen. Dat houdt je weg van negatieve gedachten en helpt je opnieuw te focussen op wat belangrijk is. Kies wel een project dat je ook leuk vindt om uit te voeren, bijvoorbeeld het opknappen van de voorraadkast, het inplakken van je vakantiefoto's of iets anders creatiefs. 

[1 van 3 - Lees verder » ]

Lees ook:

Ook in de winter is voldoende nachtrust belangrijk. Lees hier meer over in ons dossier. Voor tips over bijvoorbeeld het omgaan met wintertijd kun je terecht op het forum.


Op de hoogte blijven van de actualiteiten kan via onze Facebook-pagina