Ben jij op zoek naar een manier om een gerecht nog lekkerder en gezonder te maken? Dat kan met zogenaamde superfoods. Superfoods zijn voedingsmiddelen waar veel positieve eigenschappen aan worden toegeschreven, onder andere curcumine valt hieronder. Er wordt gezegd dat ze een hoog gehalte aan bioactieve of voedingsstoffen stoffen bevatten. Denk hierbij aan mineralen, antioxidanten en vitamines. Welke superfoods kun jij proberen? Hier lees je 4 interessante mogelijkheden.

#1 Curcumine

Curcumine is de werkzame stof in kurkuma longa, afkomstig van de gelijknamige plant uit India. Hier kennen ze de eigenschappen van deze stof al langer en wordt het volop gebruikt in tal van gerechten. Zuivere curcumine draagt bij aan de goede werking van hart-en bloedvaten en is daarnaast ook te gebruiken ter ondersteuning van het afweersysteem. Je kunt dit gewoon in je dagelijkse smoothie verwerken.

#2 Groenlipmossel

Groenlipmossel is een type mossel, afkomstig uit Nieuw-Zeeland. De mossel leeft in een zeer zuivere leefomgeving en bevat daarom volop belangrijke ingrediënten. Denk hierbij aan omega-3 vetzuren, eiwitten en meer.  Kwalitatieve groenlipmossel kopen kan gemakkelijk en snel online.

#3 Chiazaad

Chiazaad is een wat meer bekende superfood. Deze zaden bevatten veel eiwitten, vezels en zijn ook rijk aan omega-3 vetzuren. Verder bevatten ze nog tal van andere goede voedingsstoffen en zijn daarom ideaal als aanvulling op je gezonde dieet. Chiazaad kan gemakkelijk overal bij gestrooid worden: in je muesli, op brood, door je smoothie of je avondeten.

#4 Gojibessen

Gojibessen zijn bessen afkomstig van de boksdoorn, een plant die van oorsprong uit Azië komt. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt de bes dan ook volop toegepast. De bessen bevatten niet alleen vitamines, maar ook mineralen en antioxidanten. Je kunt ze verwerken in je gezonde smoothie, maar ook in muffins of gezonde energy bars. De effecten van deze bessen zijn niet door wetenschappers bevestigd.