In dit artikel proberen we inzicht te geven wat de voordelen zijn (naast die op het milieu) van het gebruik van natuurlijke producten op een gezonde ontwikkeling van je baby, want waarschijnlijk wil jij je baby ook de best mogelijke start meegeven.

Een gezonde basis

We leven in een tijd waar in veel producten en voedingsmiddelen toegevoegd worden die ofwel nog niet goed zijn onderzocht ofwel in kleine mate niet direct schadelijk zijn. Het probleem is dat er in zoveel producten en middelen tegenwoordig dergelijke stoffen zitten dat we ze alsnog teveel binnen krijgen in zijn totaliteit. Dit kan, vooral op langere termijn je lichaam teveel belasten en schade toe richten. Niet alleen in voedingsmiddelen, maar ook de producten die we gebruiken, de kleren die we dragen en de lucht die we inademen bevatten veel toxische stoffen. Ons gestel kan best wel wat verwerken, maar op een gegeven moment zegt het: stop! en krijgen we veel vage klachten. Herkenbaar?

Helemaal als je zwanger bent en extra gevoelig bent is het raadzaam om je bewust te worden of zijn van de kwetsbaarheid van jou en je baby. Je baby vormt zijn basis bij jou in de buik (en zelfs al gedeeltelijk voor de conceptie) die hij de rest van zijn leven zal meedragen.

We zijn wonderlijke wezens en zorgen ervoor dat er veel toxische stoffen niet bij de baby kunnen komen. Echter zijn er ook stofjes (zoals suiker, alcohol en bepaalde toxische stoffen & vetten) die je baby wel bereiken en waar je baby ook zichtbaar op reageert. Dit heeft verbanden met o.a. diabetes, kanker en obesitas op latere leeftijd. Verder is nog veel te weinig onderzoek naar de gevolgen van de hoeveelheid toxische stoffen uit onze tijd. Maar er zijn wel zeker vermoedens dat de hoeveel toxische stoffen in verband staan met verschillende ziektes en klachten op latere leeftijd. Dus vraag je af, welke basis wil jij aan je nieuwe baby geven?

Energie voor groei

Elke keer als jij en je baby (licht) toxische stoffen binnen krijgen (via huid of oraal) kost het jullie lichaam energie om dit te verwerken. Kun je je voorstellen dat iemand die deze stoffen minimaal binnen krijgt meer energie overhoudt voor andere dingen? Hoe minder belasting we onszelf en onze baby dus geven, hoe meer energie jij en je baby overhouden om te groeien, te ontwikkelen en gezond te blijven.

Natuurlijke producten dragen hieraan dus bij om een zo veilig mogelijke start en een gezonde ontwikkeling van je baby en van jou als kersverse moeder, doordat ze geen of minimaal belastende stoffen bevatten en je energie overhoudt voor belangrijke dingen zoals groei en ontwikkeling.

Ontspanning

Naast de energie die je overhoudt door het gebruik van natuurlijke producten draagt het ook bij aan je emotionele stress-level. Doordat je letterlijk lekkerder in je vel zit en meer energie overhoudt, zul je ook eerder kiezen om rustig aan te doen en voor jezelf te zorgen. Je baby zal ontzettend veel baat hebben bij een moeder die goed naar haar lichaam luistert en ervoor zorgt draagt dat het zo gezond als mogelijk is. Voorbeeld doet volgen, ja die patronen geef je ze al mee in de buik! En vergeet vooral niet te genieten. Jezelf te streng dingen onthouden kan juist weer de andere kant op schieten. Probeer de balans erin te vinden en te luisteren naar je lichaam. En vraag je elke keer af: welk voorbeeld wil ik geven aan mijn opgroeiende kinderen?

Natuurlijk kraampakket

Esmarel van Dalalou werd zich tijdens de twee zwangerschappen van haar kinderen steeds meer bewust van de keuzes die ze kon maken voor haar en haar baby. Het plastic en ongezellige kraampakket van de verzekering stond haar tegen en ze is toen zelf kraampakketten gaan samenstellen met alleen pure, biologische, gifvrije, natuurlijke en liefdevolle producten. De kraampakketten bevatten alle verzorgingsproducten die je verloskundige en kraamverzorgende in huis willen hebben voor jou en je baby en worden geleverd in een fijne bio-katoenen shopper die ook als vluchttas is te gebruiken. Daarnaast zijn alle producten en extra’s voor rondom zwangerschap, geboorte en kraamtijd te verkrijgen bij Dalalou. Je hoeft dus zelf niet al je energie te steken in alle producten bij elkaar te zoeken en hebt hiermee de mogelijkheid om jezelf lekker te verwennen en hiermee te kiezen voor de best mogelijke start.

Wat zit er dan precies in een natuurlijk kraampakket?

De volgende producten zitten in een natuurlijk kraampakket:

 • Kraamverband biologisch katoen 3 stuks (in plaats van kraamverband met reststoffen en plastic)
 • Cordring (klein rubber ringetje) ( in plaats van een lompe plastic navelklem)
 • Wattenschijfjes biologisch katoen (in plaats van met chloor gebleekt watten)
 • Matrasbeschermer bio-plastic (ipv wegwerp plastic matrasbeschermer)
 • Onderleggers met afbreekbare vulling (ipv niet-ecologische onderleggers)
 • Netbroekjes wasbaar (ipv wegwerp netbroekjes)
 • Vloeibare handzeep 100% natuurlijk (ipv chemische handgel antibacterieel)
 • Katoenen gaasjes gamma-gesteriliseerd (ipv synthetische gaasjes met chloor gebleekt)
 • Biologische alcohol klein flesje in glas (grote plastic fles alcohol)
 • Extra in natuurlijk kraampakket (niet in regulier kraampakket): heilwol (gekaarde wol met lanoline), kamille-kruiden, kamille-olie en wolvlies.
 • Extra in natuurlijk kraampakket: cadeautjes van toffe merken en winkels zoals Jetpaq, Kiindmagazine, Ekoplaza, Natural Temptation, Bamboo Nature en Naturea.
 • Extra bij natuurlijk kraampakket: gratis digitaal magazine Yippie! over natuurlijk zwanger, geboorte en kraamtijd

De producten in het kraampakket helpen je dus om jou en je baby zo weinig mogelijk te belasten en daarmee het een zo gezond mogelijke start te geven. Daarnaast maken ze je bewuster van de rol om voor jezelf en je baby te zorgen. Hoe meer jij kan ontspannen hoe soepeler de zwangerschap, geboorte en kraamtijd zullen verlopen. Door dus te kiezen voor natuurlijke producten kies je voor de beste kwaliteit en geef je jezelf en je baby de beste start mee. Bovendien laat je een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter. Of je nou bevalt in het ziekenhuis, geboortecentrum of thuis. Het is jouw keuze!

We hopen dat je hoe dan ook bewust kiest en we wensen je een prachtige geboorte en gezonde kraamtijd toe

Meer lezen en informatie? Hier vind je meer blogs over zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Een natuurlijk kraampakket aanschaffen, koop ‘m hier!