Vooral de armen aten in de 19e eeuw veel suiker. Daardoor kregen ze veel minder voedingsstoffen binnen dan eerst, wat zorgde voor veel gezondheidsproblemen. Ze werden dikker, hadden vaker last van een hoge bloeddruk en hun gebit had sterk te lijden onder de hoeveelheid suiker die ze aten. Ook de kans op hartziekten en diabetes type 2 nam in deze tijd enorm toe.

Inmiddels maakt suiker zo'n vast deel uit van ons dagelijks eten, dat het bijna onmogelijk is om het niet meer te eten. Het lichaam vraagt erom en dingen waarin geen suiker zit, worden niet meer als 'lekker' gezien. De enige manier om hier vanaf te komen is volgens Professor Naveed Sattar van de University of Glasgow's School of Medicine, het verminderen van suiker in het eetpatroon. Daarmee lukt het uiteindelijk om de smaakpapillen opnieuw te programmeren. Dit vraagt om veel wilskracht, maar is mogelijk. Een paar maanden suikerloos door het leven gaan zou volgens Sattar al grootse resultaten op kunnen leveren.

Bron:BBC

Lees ook:

Suiker is op allerlei manieren ongezond. Maar hoe blijf je er vanaf? In ons dossier Afslanken lees je meer over suiker en de gevolgen van te veel suiker eten. Op het subforum kun je je ervaringen en vragen delen met andere bezoekers.


Op de hoogte blijven van de actualiteiten kan via onze Facebook-pagina.

[3 van 3]