7. Amandelen
Dagelijks een handje noten eten levert voldoende essentiële vetten op, zeker als het gaat om amandelen. Ze zorgen voor een gezond cholesterolgehalte en bevatten ook ijzer, vitamine E, magnesium en calcium. Ook zijn ze effectief tegen diabetes.

8. Zwarte bessen
Niet alleen het lichaam heeft baat bij het eten van zwarte bessen, ook het brein vaart er wel bij. Uit onderzoek van de Harvard Medical School is gebleken dat mensen die regelmatig zwarte bessen eten, minder snel last hebben van cognitieve achteruitgang. Daarnaast verminderen ze het aantal vetcellen en verkleinen ze de kans op ziekten.

9. Vette vis
Vette vis, zoals zalm, makreel, haring, sardines en ansjovis bevatten in het bijzonder veel omega-3 vetzuren. Deze zijn goed voor het hart. Experts adviseren daarom om tenminste eens per week verse, vette vis te eten. Frituren helpt niet, dus kibbeling telt niet mee. Eet vette vis overigens wel met mate, te veel vette vis is ook niet goed.

10. Zoete aardappelen
In Amerika worden ze volop gegeten, in Nederland veel minder. Toch zijn zoete aardappels heel gezond. Dit komt vooral vanwege de vezels, bètacaroteen, vitamine C en B en de complexe koolhydraten.

Bron:
Medical News Today

<< Vorige