De zomer staat weer voor de deur en dát betekent (hopen we althans) mooi weer en meer kansen om te bewegen. Wil je gezonder, fitter en slanker worden? De eenvoudigste manier is meer beweging in je dagelijkse routines verweven. Met onderstaande tips is lukt jou het ook!

1. Fietsen!

Ga met de fiets naar je werk, je vrienden, de boodschappen doen. Waar je ook naartoe wilt gaan, pak de fiets en laat de auto staan.

2. Pak zo vaak mogelijk de benenwagen

Voor kleine afstanden is het helemaal niet nodig om met de auto te gaan. Wandel naar de supermarkt en plan een dagelijkse wandeling in, bijvoorbeeld na de lunch of het avondeten. Zorg wel dat je een goede fiets hebt, helemaal als je met je kinderen gaat fietsen. Want vooral voor kinderen is het zeer belangrijk dat de juiste maat wordt gekozen. Bij Fietsenopfietsen.nl kun je eenvoudig bepalen welke inchmaat geschikt is voor jouw kinderen

3. Stappenteller

Met een stappenteller hou je precies in de gaten hoeveel stappen je per dag zet. Het werkt ook stimulerend en zorgt dat je niet altijd de kortste route kiest.

4. Muziek of luisterboek

Vind je het vaak wat saai om wandelingen of fietstochten te maken. Zorg dan dat je goede oortjes hebt en zet muziek aan of download een spannend luisterboek. Zo gaan de minuten van beweging veel sneller voorbij en voor je het weet loop of fiets je al langer dan je oorspronkelijk had gepland.

5. Kleine doelen in plaats van grootse plannen

De grootste fout die we vaak maken is door veel te rigoureus het roer om te gooien en dat houden we dan meestal niet lang vol. Het is veel beter én blijvender om je gewoonten in kleine stapjes te veranderen. Bijvoorbeeld, wen jezelf aan om elke dag na de lunch (in je pauze dus) om 10 minuten te gaan wandelen en houdt het minstens een maand vol. Daarna kun je nog een verandering toepassen. Zo merk je nauwelijks dat je het anders doet en is het veel gemakkelijker om vol te houden.

6. Kies voor de moeilijke weg

Kleine gewoonte, groot resultaat! Kies steeds voor de moeilijke weg. Letterlijk. Dus, pak de trap in plaats van de lift, ga koffie halen bij het apparaat op een andere verdieping, neem een omweg op weg naar de supermarkt, parkeer je auto wat verder weg, etc.

7. Beweeg als je niet beweegt

Maak microbewegingen op momenten dat je niet beweegt. Dus als je op een terrasje zit, in de rij staat voor de kassa, of in de keuken wacht tot de waterkoker kookt.

8. Fietstochten in de omgeving

Zoek mooie fietsroutes uit en verken de omgeving. Zo kom je op plekken waar je nog niet eerder bent geweest.

9. Investeer in een goede fiets

Als je meer wilt fietsen, is het belangrijk om een fijne fiets te hebben waar je lekker op kunt rijden. Zowel als man en als vrouw kun je voor jouw heren- of damesfiets bij Fietsenopfietsen.nl terecht.

10. Actieve vakantie

Kies voor een actieve vakantie en neem je fiets mee of huur ter plekke een fiets. Fietsen is goed voor milieu én voor jou. En met behulp van Google Maps kun je dan ook nog eens geweldige routes samenstellen. Zo profiteer je dubbel: je komt lekker relaxed én fitter terug van vakantie!

Veel succes en geniet van een zomer met meer energie!