De zomertijd is gegaan, de avondklok is een uur teruggezet en we beginnen steeds meer van het mooie lenteweer te krijgen. De perfecte tijd dus om weer lekker te gaan sporten in de buitenlucht en te werken aan een gezonder leven. We gaan er in dit artikel even vanuit dat je een iPhone hebt. Dit kan een splinternieuwe, maar ook een refurbished iPhone zijn. Geen zorgen, de onderstaande apps zijn ook te downloaden voor android.

1.Sworkit

Als je Sworkit nog niet kent dan heb je echt iets gemist! Sworkit is geheel gratis, biedt tot wel 230 oefeningen aan in verschillende categorieën en laat per video precies zien hoe dit moet! Sworkit gaat nog een stapje verder, zo heb je niet alleen de keuze tussen kracht en cardio-oefeningen, maar kun je ook gerust yoga of stretchoefeningen doen met deze app. Bij de categorie krachtoefeningen is het ook nog eens mogelijk om je te richten op het hele lichaam of enkel je boven of onderlichaam. Zoals we al zeiden staat er bij elke video ook nog eens een video waarbij elke oefening wordt voorgedaan. Hoe beter je iPhone, hoe beter je de verfijnde bewegingen kunt volgen. Een iPhone 11 met zijn HD-display is hier perfect voor. Je kunt ook zelf een schema samenstellen wat specifiek bij jouw doel past, het is ook mogelijk om schema’s te gebruiken van mede-gebruikers. Het enige vervelende is dat er kleine reclames aanwezig zijn aan de onderkant, deze kun je gemakkelijk laten verdwijnen door een lidmaatschap af te sluiten.

2. Freeletics

Freeletics begint wel met een iets hogere instap prijs dan Sworkit deed. Wil je namelijk de beste ervaring en niet beperkt zijn tot een paar basis oefeningen, dan zul je een abonnement moeten nemen. Bij een jaar abonnement komt dit neer op zo’n 50 euro. In deze tijd zijn de sportscholen toch nog niet open dus dat lidmaatschapsgeld kun je makkelijk hiervoor gebruiken. Als je besluit om een abonnement te nemen gaat er wel een wereld voor je open. Zo krijg je niet alleen toegang tot Freeletics, maar ook tot de andere apps die speciaal gericht zijn op het hardlopen en het doen van oefeningen in de sportschool. Combineer dit met de mooie vormgeving en duidelijke uitleg en je hebt een geweldige app die graag de rol van jou personal trainer overneemt.

3.Seven

Voor iedereen die weinig tijd of geen zin heeft of veel tijd kwijt te zijn kan de volgende app een oplossing bieden. De app heet Seven en wonder boven wonder maakt dit gebruikt van het concept Seven Minute Workouts. Seven is niet de enige app die gebruikt maakt van deze methode maar is in onze mening wel een van de betere. Deze app probeert je ook te stimuleren om elke dag te sporten door er een spelletje van te maken, elke dag die je niet sport kost je een leven. Sport je voor 3 dagen niet dan ben je alle drie je levens kwijt en verlies je alle voortgang die je hebt in de 7 maanden challenge van deze app. Door de korte duur en intensiteit van deze app is hij uiterst geschikt voor de sporter die snel resultaat wilt zien, maar ook voor de sporter die weinig tijd.

4.Fitness Buddy

Als je al wat meer ervaren bent dan zullen de bovenstaande apps je mogelijk niet zo aanspreken. Voor jou dan de app Fitness Buddy. Deze app is uiterst geschikt voor de ervaren sporter die nu eventjes zonder de sportschool moet trainen. Op de iPhone heb je zelfs 400 oefeningen tot je beschikking als je het houdt bij de gratis versie. Deze app is natuurlijk voor de gevorderde dus je ziet precies welke spieren je aan het trainen bent, zo kun je zeer gespecialiseerd een trainingsprogramma samenstellen. Ben je bereid om 30 euro per jaar neer te tellen, dan upgrade je van 400 naar meer dan 1700 verschillende oefeningen! Dat zorgt voor meer dan genoeg uitdaging voor zelfs de ervaren sporter

Bespaar op je iPhone en neem die abonnementen

In deze lijst staan een aantal apps die alleen maar beter worden op het moment dat je een abonnement neemt. Nu willen wij je een tip meegeven zodat je mogelijk aan een goedkope iPhone kunt komen, en met het geld dat je bespaart die abonnementen kunt afsluiten. We hebben het al vluchtig genoemd in de inleiding, maar de die tip we je willen meegeven is het aanschaffen van een refurbished iPhone.

Het nemen van een refurbished iPhone wordt steeds populairder. Sinds kort zijn ook de iPhone 11, Pro en Pro Max toegevoegd aan het assortiment van webshops zoals refurbished.nl. Bij refurbished.nl heb je de mogelijkheid om verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken en geniet je ook nog eens van 3 jaar aan garantie! Als je nu een iPhone 11 koopt heb je meer garantie dan mensen hadden toen ze hem van Apple kochten. Dat laat nog eens de kracht en vertrouwen in een refurbished iPhone zien.