Skiën in de Alpen wordt dit jaar wederom duurder. Op sommige plaatsen is de prijs van een skipas maar liefst 8% procent gestegen. Er is onderzoek gegaan naar de skipasprijzen van Oostenrijkse, Franse, Italiaanse, Zwitserse en Duitse skigebieden.  

In totaal zijn 130 verschillende skipasprijzen uit de populairste skigebieden van de Alpen met elkaar vergeleken. De gemiddelde prijsstijging is, met 2%, iets minder dan vorig seizoen. Deze winter betalen vakantiegangers gemiddeld €4,30 meer voor een 6-daagse skipas in het hoogseizoen. Zwitserland is dit seizoen goedkoper geworden, omdat de prijzen niet zijn verhoogd en de koers van de Frank gunstiger is. Voor Oostenrijk en Duitsland zijn forse verhogingen aangekondigd.  

Sölden het duurste skigebied van Oostenrijk

De gemiddelde prijs van een skipas in de populaire Oostenrijkse skigebieden bedraagt dit jaar €252,20 en dat is 4% meer dan vorig jaar. Skiën wordt het duurst in Obergurgl- Hochgurgl en Sölden, waar maar liefst €285,- moet worden neergeteld voor een 6-daagse skipas. Gevolgd door in Ski Arlberg (€275,-) en Kitzbühel-Kirchberg (€266,-). Skigebied Ski Juwel is wat betreft prijs, aantal pistekilometers en sneeuwzekerheid, de voordeligste van Oostenrijk. Een skipas kost hier €228,50 voor 6 dagen.  

De hoogste prijsstijging in Duitsland

In een aantal Duitse skigebieden is de prijsstijging het hoogst van heel Europa. In Oberstdorf-Kleinwalsertal wordt de prijs van een skipas met 5,2% opgeschroefd naar €231,50 voor een 6-daagse skipas. De skipassen in Oberbayern (Brauneck, Spitzingsee en Sudelfeld) worden verhoogd met 7,1%, wat neer komt op €180,- voor een 6-daagse skipas. Skiliftkarussell Winterberg kent de hoogste prijsstijging van Duitsland: 8,7%. Desondanks blijft de prijs van een skipas hier, met €125,- voor 6 dagen, voor Europese begrippen zeer gunstig.  

Het onderzoek is gedaan door wintersportwebsite Snowplaza,

Meer details en skipasprijzen zijn te vinden in dit artikel: https://www.snowplaza.nl/weblog/11224-skipasprijzen-2017-2018/