De beste sportvoeding ooit bereid is uiteraard de toverdrank van Panoramix. Zijn ketel met maretaksoep deed wonderen. Helaas is zijn geheime recept verloren gegaan in de mist van de tijd. Maar de druïdes van vandaagde laboratoria – hebben tegenwoordig gelukkig de kennis en de technologie om voeding te maken die de sportief ingestelde mens helpt bij zijn streven beter, sneller en sterker te worden dan hij/zij al is. Een kort maar krachtig betoog.


HET BSS PRINCIPE

Je hoeft niet eens per se een ‘grote’ te zijn. Zelfs ‘een beetje sporter’ kent de drang maar al te goed: het Beter Willen Presteren. En nog beter. En wééééér beter. En sneller! En ook sterker! Kort gezegd: het BSS Principe. Wie graag boven zichzelf uitstijgt en ervan houdt een atletisch figuur te hebben, kijkt daarom altijd verder dan zijn sportieve neus lang is. Naar supplementen, naar isotone drankjes, naar sportvoeding. Gewoon, omdat je dat knagende gevoel hebt dat de ‘gewone pot thuis op tafel’ niet afdoende is wat betreft het adequaat herstellen na trainingsarbeid of een wedstrijd. Onderstaand een paar redenen waarom sportvoeding er zeker wel toe doet en ook bij iedere sport, of je nu aan krachttraining doet, een balsport of gewoon thuis het luie zweet te lijf gaat op een fitness apparaat.

UITERAARD…

Het is zonder twijfel onnodig dit te zeggen, misschien zelfs beledigend, maar uiteraard van de zaak moet, mag en kun je sporten en sportvoeding niet (voortdurend) als excuus gebruiken om verder maar geen aandacht meer te besteden aan wat je eet. Blijf focussen op een gezond, uitgebalanceerd dieet zodat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je lijf, je motor, dagelijks nodig heeft.

AFZIEN MET HET ‘EIWIT VOOR DE OGEN’

Tot de belangrijkste bouwstoffen in je lichaam horen eiwitten. Eiwitten bestaan uit aminozuren, die als het ware de fundering zijn onder iedere mooie sportprestatie. Daarom zitten ze in voldoende mate in sportvoeding. Je kunt proberen zelf uit je eten veel eiwitten te halen, al zal je dan merken dat je al snel ook meer koolhydraten en vetten inneemt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Vandaar dus sportvoeding, om verantwoord je fysieke motor draaiende te houden en het juiste voedsel te geven aan dat BSS Principe. Capice?


VETVERBRANDING

Je lichaam als tempel; je lijf als sculptuur. Werken aan een atletisch lichaam is de drive waarmee zo’n beetje iedere sporter wel gezegend is. Mogen wij dat zo zeggen? Willen wij dat zo zeggen? JA! Willen sporten is een strijd die in je zit en die je met verve aangaat en sportvoeding helpt je daarbij. Sportvoeding staat bijvoorbeeld ook aan je zijde wat betreft
vetverbranding. Zo zijn er verschillende, zogenoemde
fat burners waarmee je je lijf extra aanspoort om vet te verbranden. Eigenlijk is het een simpel een-tweetje: sportvoeding maakt dat je hard en optimaal maar ook gezond kunt werken aan dat zo gewenste atletische lichaam, waarmee je tegelijkertijd steeds betere sportprestaties neerzet. Dat BSS Principe, weet je nog?

IMMUUNSYSTEEM WINT AAN KRACHT

Sportvoeding zorgt er verder ook voor dat je immuunsysteem aan kracht kan gaan winnen. Wanneer je namelijk het uiterste van je lijf vergt, ben je vaak ook een stuk vatbaarder voor verkoudheid en/of andere vervelende aandoeningen. Ben je nu aan het trainen voor een marathon, of wil je op een ander front uitblinken? Dan is het van belang dat je niet ziek wordt, je hebt immers een strak schema te volgen (!) en daarvan mag eigenlijk niet worden afgeweken. Daarom is het van belang om ook aan je immuunsysteem te denken, iets waar je met sportvoeding dus voor zorgt.

ONLINE SPORTVOEDING KOPEN BIJ BODYSTORE.NL

De heilige drieëenheid van sportvoeding:
3. Sportvoeding helpt je je voeding af te stemmen op het sportieve doel
dat jij voor ogen hebt.  En online sportvoeding kopen via bodystore.nl voor advies en een scala aan high end sportvoeding producten. 

2.  Je lichaam krijgt de juiste voedingsstoffen binnen en gaat zo meer bescherming bieden tegen invloeden van buitenaf
1.  Door een betere vetverbranding, door meer vetverbranding dankzij fat burners, krijgt je lijf die zo gewenste atletische signatuur

…en Start!