Nóg leuker? Misschien is sporten eigenlijk helemaal niet zo jouw ding. Wij hoeven jou natuurlijk niet te vertellen dat sporten ontzettend goed is voor je gezondheid. Dat is algemeen bekend. Dus hoe zorg je ervoor dat je in beweging komt én blijft? Met deze 5 tips ben je binnen no time een sportfanaat. Wie had dat gedacht?

Zeg maar gerust een uurtje gedag tegen die lekker zittende bank. Je favoriete serie kan wel even wachten. Of je kijkt ‘m gewoon tijdens een zweetsessie op de crosstrainer. Dat uurtje sporten ging nog nooit zo snel voorbij!  

  1. Vaste date met je workout

Om in shape te komen én te blijven heb je een vast sportregime nodig. Oftewel, het moet een gewoonte worden in je wekelijkse ritme. Bedenk voor jezelf op welk moment van de dag je het liefst sport, dan houd je het ook het langst vol. Vind je het heerlijk om in de ochtend te sporten, liever in de middag of in de avond? Plan een aantal momenten vast in je weekagenda. Maak die workout een gewoonte.

  1. Kies een type sport waar je blij van wordt

Vind je het leuk om in teamvorm te sporten of sport je liever alleen? Pas daar het type sport op aan. Misschien ben je op zoek naar meer balans in je leven. Dan is bijvoorbeeld yoga iets voor jou. Of ga je liever voetballen en ontmoet je ook nog eens nieuwe vrienden. Extra motivatie! Vind je het heerlijk om in de gewichten te hangen? Ga dan voor fitness. Neem een personal trainer en maak het afzeggen van je sportdate nog onaantrekkelijker. Je wilt je trainer natuurlijk niet teleurstellen.  

  1. Investeer in een comfortabele sportoutfit

Want zweten doen we natuurlijk wel in stijl. En daarnaast moet je sportoutfit ook nog eens gemakkelijk en functioneel zijn en passen bij de sport die je gaat uitoefenen. Denk bijvoorbeeld aan een trainingspak bij voetbal of als je buiten gaat joggen. Hiermee ben je optimaal voorbereid op de kou. Het vest knoop je om je middels als het te warm wordt. Of kies een strakke legging voor fitness en yoga. Elk type sport vraagt om een andere outfit. Belangrijk is dat je draagt waar jij je goed en comfortabel in voelt.

  1. Meet je vooruitgang

Heb je een lichamelijk doel voor jezelf gesteld? Maak dan voordat je aan je sportregime begint een foto van jezelf in ondergoed. Doe dit vervolgens om de twee weken. Na een tijdje ga je het verschil zien. Dit motiveert enorm! Daardoor blijf je sporten en ga je wellicht nog harder of meer trainen. Wees wel geduldig en geef niet te snel op, want het heeft tijd nodig om progressie te zien.

  1. Maak een sportmuziek afspeellijst

Wie krijgt geen energie van muziek? Als jij jouw favoriete opzwepende hits hoort, werkt dat heel motiverend. Maak dus een persoonlijke afspeellijst aan die je luistert tijdens het sporten. Muziek waar je graag op beweegt. Koptelefoon op en gaan!

Voor je het weet, weet je niet beter en is sporten onderdeel van je routine geworden. Sport ze!