De Verenigde Staten staan wereldwijd bekend om de hoge kwaliteit van hun medische zorg. Dit heeft geleid tot een toenemend aantal mensen uit andere landen die naar de Verenigde Staten reizen voor medische zorg. Sta je op het punt om af te reizen naar Amerika voor medische zorg? We helpen je op weg in dit artikel. 

GOEDE ZORG IN DE VERENIGDE STATEN 

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen van over de hele wereld naar de Verenigde Staten komen voor medische zorg is de beschikbaarheid van geavanceerde behandelingen en technologieën. De Verenigde Staten hebben enkele van de beste medische faciliteiten ter wereld en bieden toegang tot de nieuwste medische ontwikkelingen en behandelingen. Dit trekt patiënten aan die op zoek zijn naar innovatieve behandelingen voor complexe aandoeningen.

Een andere reden waarom mensen naar de Verenigde Staten reizen voor medische zorg is de mogelijkheid om behandelingen te krijgen die niet in hun eigen land beschikbaar zijn. Sommige behandelingen en medicijnen zijn nog niet goedgekeurd in andere landen, terwijl ze in de Verenigde Staten wel beschikbaar zijn.

Een derde reden is de korte wachttijd voor behandelingen in de Verenigde Staten. In sommige landen kunnen patiënten maanden of zelfs jaren moeten wachten voordat ze toegang hebben tot specialisten en behandelingen. In de Verenigde Staten zijn deze wachttijden doorgaans korter, waardoor patiënten sneller toegang hebben tot zorg.

VERGEET JE ESTA NIET

Als je van plan bent om naar de Verenigde Staten te reizen voor medische hulp, is de kans groot dat je hebt gehoord van het Electronic System for Travel Authorization, oftewel ESTA. ESTA is een geautomatiseerd systeem dat wordt gebruikt door de Amerikaanse overheid om reizigers uit Visa Waiver Program (VWP) landen vooraf te screenen voordat ze aan boord gaan van een vliegtuig of schip naar de Verenigde Staten. Wanneer je een geldige ESTA hebt kun je zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen voor toerisme, medische doeleinden, of doorreis voor maximaal 90 dagen. Je ESTA aanvragen is verplicht, vergeet het dus niet!

HOE VRAAG JE EEN ESTA AAN?

Het aanvragen van een ESTA is een eenvoudig proces dat online kan worden gedaan. 

  1. Ga naar de website esta-aanvragen.nl
  2. Vul het ESTA aanvraagformulier in: Op de ESTA-website vind je een aanvraagformulier dat je moet invullen met je persoonlijke gegevens, paspoortinformatie, contactgegevens en reisgegevens. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle gegevens nauwkeurig en correct zijn ingevuld.
  3. Betaal de aanvraagkosten: Om een ESTA aan te vragen, moet je betalen voor de aanvraag. 
  4. Beantwoord de beveiligingsvragen: Na het invullen van het aanvraagformulier, moet je enkele beveiligingsvragen beantwoorden om je identiteit te verifiëren. Deze vragen kunnen betrekking hebben op je reisgeschiedenis, achtergrond en andere persoonlijke informatie.
  5. Wacht op goedkeuring: Na het indienen van je ESTA-aanvraag, krijg je meestal direct een voorlopige goedkeuring of afwijzing. In sommige gevallen kan het echter enkele dagen duren voordat je een definitieve goedkeuring ontvangt. Het wordt aanbevolen om je ESTA-aanvraag ruim van tevoren in te dienen om voldoende tijd te hebben voor verwerking.
  6. Bewaar je ESTA-goedkeuring: Als je ESTA-aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een ESTA-goedkeuringsnummer. Deze wordt gekoppeld aan het paspoort waarmee de aanvraag is gedaan. Je doet er verstandig aan om de goedgekeurde ESTA-reistoestemming uit te printen en mee te nemen tijdens de reis. Je zult hem namelijk nodig hebben bij het inchecken op de luchthaven of het inschepen op een schip naar de Verenigde Staten. Mocht er een storing zijn binnen het systeem, dan heb je altijd nog een fysieke kopie achter de hand. Wel zo prettig.

Hoe lang is een ESTA geldig?

Een ESTA is over het algemeen geldig voor een periode van twee jaar of tot de vervaldatum van je paspoort, afhankelijk van wat er eerder komt. Gedurende deze periode kan je meerdere keren naar de Verenigde Staten reizen zonder telkens een nieuwe ESTA aan te vragen.

Krijg je binnenkort medische zorg in Amerika? Vraag dan snel een ESTA aan!