Plastische chirurgie is steeds toegankelijker. De prijzen voor een cosmetische ingreep zijn vergeleken met 10 jaar geleden enorm gedaald. Hierdoor hebben steeds meer mensen de mogelijkheid om een cosmetische ingreep te ondergaan; het is minder omstreden en steeds populairder dan voorheen! Daarnaast zien we ook duidelijk een verbetering in de resultaten vergeleken met een paar jaar terug. Deze toenemende populariteit ligt niet allemaal bij één specifieke ingreep, maar wordt verdeeld over verschillende behandelingen. In deze blog lichten we de 10 populaire cosmetische ingrepen uit.

Borstreconstructie

Een borstreconstructie is een cosmetische ingreep waarbij het borstweefsel wordt nagemaakt of hersteld. Vanwege de gevolgen van bijvoorbeeld borstkanker moeten vrouwen vaak een borst laten amputeren. Dit zorgt ervoor dat het herstel van borstkanker gepaard gaat met een gevoel van ontevredenheid of zelfs schaamte. Met een borstreconstructie kan dit gevoel worden weggenomen. Tevens worden borstreconstructies na borstkanker vaak vergoed door de zorgverzekeraar in het kader van voorspoedig lichamelijk en geestelijk herstel.

Borstvergroting

Er zijn veel vrouwen in Nederland die ontevreden zijn over hun lichaam. Deze ontevredenheid zit hem voor veel vrouwen in de borsten. En dan met name het formaat. Een borstvergroting is tegenwoordig een erg veilige ingreep die dankzij grote ontwikkelingen in de medische wereld op het gebied van chirurgische technieken steeds minder littekens achterlaat. Daarnaast zijn de verschillende soorten borstimplantaten die gebruikt worden bij een borstvergroting ook aanzienlijk verbeterd op het gebied van textuur, vorm en materiaal.

Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie kan een bovenooglidcorrectie of een onderooglidcorrectie zijn. Het doel van een bovenooglidcorrectie is dat zogenaamde hangende oogleden worden gecorrigeerd. Hangende oogleden geven het gezicht een verouderde en meer vermoeide indruk. Door de bovenoogleden te corrigeren krijgt uw gezicht weer een jongere en energiekere uitstraling. Er kan ook sprake zijn van een medische aanleiding om een bovenooglidcorrectie te laten uitvoeren, namelijk omdat de oogleden het zicht (deels) belemmeren. In dit geval kan een bovenooglidcorrectie zelfs nog vergoed worden door de zorgverzekeraar, gezien de medische noodzaak van de ingreep.

Wanneer u een ooglidcorrectie overweegt om cosmetische redenen en uw zorgverzekeraar vergoed deze behandeling niet, dan kunt u uitstekend terecht bij Blooming Plastische Chirurgie. De voor-en na foto bovenaan dit blog is van een cliënt van de plastisch chirurg Dr. Menno Huikeshoven.

Neuscorrectie

Een neuscorrectie wordt uitgevoerd om de vorm of het functioneren van de neus te verbeteren. Er is over deze ingreep reeds een artikel geschreven. Lees meer over een neuscorrectie.

Facelift

Een facelift is bij de meeste mensen wel bekend. Wanneer men ouder wordt, gaan er verschillende delen van het gezicht wat meer hangen. Dit is vooral te zien bij de wangen, de wenkbrauwen en de neus. Met een facelift kunnen we een deel van deze hangende huid strakker trekken, waardoor het gezicht een veel jongere uitstraling krijgt.

Botox

Botox wordt veel gebruikt in het gevecht tegen verouderingsverschijnselen, zoals rimpels. Het werkt in essentie doordat het de zenuwreceptoren blokkeert, waardoor er minder beweging optreedt in het behandelde gebied. Doordat botox deze werking heeft, kan het ook voor veel niet-cosmetische toepassingen gebruikt worden. Wist je bijvoorbeeld dat botox ook gebruikt wordt bij aandoeningen zoals migraine, overmatig zweten of bij het tegengaan van tandenknarsen en spasmes?

Borstverkleining

Voor sommige vrouwen is er de borstvergroting, maar voor andere vrouwen is er weer de borstverkleining. Het kan bij een borstverkleining gaan om een cosmetische reden of om een medische reden. In het geval van de cosmetische reden is het vaak zo dat de borsten buitenproportioneel zijn aan de rest van het lichaam. Er kunnen ook medische redenen ten grondslag liggen aan een borstverkleining. Te grote borsten kunnen namelijk een grote belasting zijn op de schouders en de rug. Deze klachten kunnen verholpen worden door de borsten te verkleinen. De behandeling kan in dat geval vergoed worden door de verzekeraar.

Littekencorrectie

Littekens kunnen op verschillende manieren worden veroorzaakt. Gelukkig zijn ze steeds minder vaak het gevolg van een medische of cosmetische ingreep. Tegenwoordig wordt een litteken doorgaans veroorzaakt door een lichamelijk trauma. Een littekencorrectie kan door een plastische chirurg worden uitgevoerd en hoeft afhankelijk van de grootte en de locatie van het litteken ook niet heel lang te duren.

Fillers

Fillers hebben voor een deel hetzelfde doel als botox, namelijk het verwijderen of minder zichtbaar maken van rimpels. De werking van botox is echter wel anders dan die van fillers. Botox is, zoals eerder uitgelegd, vooral een middel wat ervoor zorgt dat de spieren meer ontspannen zijn waardoor er minder nieuwe rimpels kunnen ontstaan en bestaande rimpels zich beter kunnen herstellen. Bij fillers daarentegen wordt de huid opgevuld waardoor de rimpels rechtgetrokken worden.

Liposuctie

Liposuctie wordt nog steeds veel gebruikt. Het is een manier om ervoor te zorgen dat er minder vet op ongewenste plaatsen in het lichaam bestaan. Een liposuctie is een erg geschikte cosmetische ingreep wanneer iemand de behoefte heeft om de lichaamscontouren weer in een mooie vorm te kunnen krijgen. De gebruikelijkste plekken op het lichaam voor een liposuctie zijn doorgaans de buik, rug, billen, benen, bovenarmen en de heupen.

Overweegt u een plastisch chirurgische behandeling en wilt u door vakbekwame plastisch chirurgen met jarenlange ervaring geholpen worden? Kijk dan op de website van Blooming Plastische Chirurgie voor meer informatie.