Een zieke collega is nooit leuk. Voor je collega betekent het vaak een tijd van onzekerheid en moeten meebewegen met ineens allerlei andere dingen. Van doktersafspraken tot werken aan je fysieke of geestelijke herstel. Niet voor niets dat veel bedrijven een steuntje in de rug willen bieden aan die zieke werknemer. Hoe? Door voor de collega een cadeau uit te zoeken. Met name cadeaus die thuisbezorgd worden zijn in trek. Het gemak voor het bedrijf maar ook omdat de timing altijd goed is. Je hoeft geen afspraak te maken voor een bezoekje omdat je collega deze op een eigen geschikt moment uit kan pakken. Welke cadeaus worden nu het meest verstuurd?

Een groot boeket bloemen

Ja bloemen, die zijn erg populair. Met name pluk – en standaard boeketten worden regelmatig naar het adres van de patiënt gestuurd. Het idee erachter is om de ander op te fleuren, te laten weten dat er aan hem of haar gedacht wordt en het biedt afleiding. Daarbij hoop je misschien ook dat andere bezoekers vragen: ‘Van wie is die prachtige bos bloemen?’ Het kan dan ook nog een positief reclamedoel voor je onderneming hebben. Al is dit begrijpelijk wel echt bijzaak. Met een prachtig boeket maak je de zieke zeker blij!

Weet je niet zeker of je collega ook een passende vaas heeft voor de bloemen? Je kunt de vaas erbij geven! Meestal blijft een boeket minstens 7 dagen mooi, vaak nog wel langer. Dit ligt naast de kwaliteit van de bloemen ook aan de verzorging en de temperatuur in de kamer. De bloemiste doet er daarom een handleiding bij, zodat de bloemen zo lang mogelijk mooi blijven.

Chocola, noten of fruit

Ook pakketjes met lekkers erin worden veel verstuurd. Van chocoladerepen tot noten met kaas. Of een pakket met fruitsap en kaas! Een fruitmand sturen is een cadeau die de nodige vitamines geeft én voor jong en oud geschikt is. Je hebt fruitmanden in verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor exotisch fruit. In de fruitmand zitten naast de bekende peren en appels dan ook mango’s, citroenen, avocado’s en perziken gerangschikt. Een fruitmand uitbreiden met een potje honing of snoepjes? Deze mogelijkheden zijn er ook!

Denk aan een potje snoepkikkers, welke creatief de ‘opkikkertjes’ genoemd worden. Laat andere collega’s eens een persoonlijke boodschap op een grote kaart schrijven en voeg deze bij de fruitmand. Een mooi teken dat er aan die ander gedacht wordt.

Een tijdschrift of puzzelboekje

Tot slot worden ook tijdschriften en puzzelboekjes veel gegeven. Even een rustmoment voor de zieke. En ook fijn: het biedt afleiding. Als je puzzelt ben je gefocust op de letters of cijfers en ben je even het ziek zijn vergeten. Welk cadeau je ook kiest, een persoonlijke boodschap is altijd fijn. En als je dan ook nog een cadeau kunt vinden die vitamines in zich heeft, dan heb je helemaal een top cadeau te pakken.

Welk cadeau heb jij wel eens aan een zieke collega gegeven?