Ruim 70% van de mannen wordt op enig moment in zijn leven geconfronteerd met toenemend haaruitval. Bij sommige mannen treedt dit proces al op vanaf het 20ste levensjaar en anderen hebben er pas op latere leeftijd, zo rond de 60, mee te maken. De ene man haalt zijn schouders op en heeft er totaal geen moeite mee en de ander heeft er last van. Over het algemeen is haarverlies een geleidelijk proces.

Veel voorkomende variant is erfelijk bepaald

De naam hiervoor is Alopecia androgenetica. Dit is de variant die erfelijk is bepaald. Dit is een hormonale kwestie, de haaruitval wordt veroorzaakt door de overgevoeligheid voor het dihydrotestosteron hormoon, afgekort DHT. Onder invloed van DHT komt het haargroeiproces in een stroomversnelling terecht, waardoor de haarzakjes uiteindelijk verschrompelen. Deze vorm van haarverlies is veelal niet meer te stoppen of terug te draaien en definitief.

Wat kun je doen?

Er zijn een veelvoud aan middelen en mogelijkheden hoe je kunt omgaan met haarverlies, inhammen of kalende kruinen. Zo kun je ervoor kiezen je haar te trimmen of te scheren, je kunt middelen zoals topics en shampoos gebruiken om het haarverlies te vertragen en er zijn mogelijkheden om kaalheid te camoufleren. Daarnaast heb je de meer drastische aanpak in de vorm van een haartransplantatie.

Haartransplantatie hoe werkt het?

De meest voorkomende methode is de FUE methode. Dit betekent Follicie Unit Extraction, bij deze methode worden de haarwortels (grafts) 1 voor 1 met een holle naald of boortje uit het achterhoofd verwijderd. Vervolgens worden de grafts getransplanteerd van de ene plek van het hoofd naar een andere plek. De haren komen weg uit de achterkant van je hoofd, de haren die daar groeien vallen namelijk niet uit. Bij een haartransplantatie volgens de FUE methode worden haren verplaatst naar bijvoorbeeld bovenop het hoofd, de haarlijn of de inhammen. Wil je meer informatie over deze methode of haaruitval kijk dan eens op de site www.haarstichting.nl

Wat kost dit?

De kosten van een transplantatie lopen sterk uiteen en hebben te maken met de hoeveelheid te transplanteren grafts. En omdat het transplanteren handwerk is gebeurt dit zeer secuur en 1 voor 1. Een behandeling van 1000 grafts (beginnende kaalheid kruin) kost al gauw 3000 euro. Bij een grotere behandeling kan dit zomaar oplopen tot 10.000 euro.

Een kostbare aangelegenheid dus maar wel 1 met blijvend resultaat. Mocht je zelf niet over voldoende middelen beschikken om een transplantatie te betalen dan kun je altijd nog overwegen om ervoor te sparen of hiervoor geld te lenen. Een persoonlijke lening is dan een prima leenvorm. Mocht je hier meer over willen weten dan kun je hier terecht.