Langer thuis blijven wonen is de wens van veel ouderen. Begrijpelijk, het is immers vertrouwd en een verhuizing brengt veel stress met zich mee. Toch wordt er nog vaak gekozen om te verhuizen, in plaats van te investeren in de huidige woning.

Moeite met traplopen

Voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn is traplopen een uitdaging. De angst om te vallen wordt groter en traplopen kan zelfs pijn doen. Aandoeningen zoals reuma, artrose of vermoeide benen zorgen ervoor dat de trap een obstakel wordt in huis.

Verhuizen is niet altijd nodig
Traplopen is één van de veelvoorkomende redenen waardoor ouderen besluiten om te verhuizen. Als traplopen niet meer zonder pijn en moeite gaat, dan is het inderdaad tijd om hier iets aan te doen. Echter is het niet altijd nodig om te verhuizen. Sterker nog, een traplift kan hiervoor de ideale oplossing bieden.

Otolift Traplift al binnen 48 uur geleverd

Een traplift kan namelijk in bijna alle woningen geplaatst worden. Dit geldt voor rechte trappen, maar ook voor trappen met een of meerdere bochten. Ook wordt vaak gedacht dat de levertijd van een traplift erg lang is. Wist u dat de Modul-Air traplift van Koninklijke Otolift al binnen 48 uur geplaatst kan worden? Onnodig lang wachten is hiermee verleden tijd.

De trap blijft beloopbaar voor andere gebruikers

Een veelvoorkomend argument om geen traplift te nemen, of om de aanschaf hiervan uit te stellen, is het idee dat de trap niet meer beloopbaar is voor andere gebruikers. Met de Modul-Air traplift is dit probleem opgelost. De dunne rails neemt namelijk zeer weinig ruimte in beslag en valt hierdoor bijna niet op. Ook is het zo, dat de rails van de traplift langs de binnenbocht geplaatst wordt, zodat de trapleuning blijft zitten en de trap beloopbaar blijft voor anderen.

De vijf voordelen van een traplift:

  1. Verhuizen is niet meer nodig
  2. Geen zorgen meer over het traplopen
  3. U blijft zelfstandig
  4. Huren en tweedehands ook mogelijk
  5. Snelle levertijd

Voorkom dat traplopen een obstakel wordt

Het is raadzaam om al in een beginnend stadium na te denken over een traplift. Hiermee voorkomt u dat de trap een obstakel wordt in huis. Merkt u dat het traplopen u meer moeite kost? Of dat het pijn doet? Wacht niet te lang en bekijk de mogelijkheden.

Bron: Otolift.nl - kwalitatieve trapliften