Na een bezoek bij de tandarts ben je erachter gekomen dat het aanschaffen van een elektrische tandenborstel niet zo’n verkeerd idee is. De gezondheid van je gebit gaat erdoor vooruit. Tandplak wordt een stuk beter en sneller verwijderd. Maar dan volgt een lastig punt: de zoektocht naar een geschikte elektrische tandenborstel.

De zoektocht naar een geschikte elektrische tandenborstel kan enorm lang zijn. Nog even snel in je pauze speuren op alle websites met de beste aanbiedingen. In de avonduurtjes voor het slapen gaan de vergelijkingssites afstruinen. Dan nog kan je ten einde raad zijn. Geen paniek, je bent aan het juiste adres. In deze blog leer je de basisregels voor het kopen van een goede elektrische tandenborstel.

Kijk niet persé naar de prijs, maar naar de poetskracht

Bij het bekijken van elektrische tandenborstels, is het nogal makkelijk om te denken dat een dure set het beste is. Gelukkig is dit niet het geval bij een Oral-B tandenborstel. Wil je zeker weten dat je goed zit, kijk dan naar een tandenborstel met 40.000 pulsaties en 8.800 rotaties per minuut. Dit is de poetskracht van de tandenborstel.

De poetskracht bepaalt hoeveel tandplak er verwijderd wordt per poetsbeurt. Des te lager de pulsaties en rotaties, des te meer je gebit vies blijft. Natuurlijk is het poetsen met een tandenborstel met deze poetskracht niet geschikt voor iedereen. Denk hierbij aan kinderen, mensen met een speciale mondverzorging of terugtrekkend tandvlees. Vraag altijd even na bij de tandarts wat er geschikt is.

Bluetooth-functie voor poetsverbeteringen

Vind jij het belangrijk om in te kunnen zien hoe je poetst? Dan is een Bluetooth-functie misschien wel een goede keus. Een Bluetooth-functie zorgt voor een verbinding tussen de tandenborstel en de Oral-B App. In de Oral-B App kun je je poetsprestaties in de gaten houden. Wanneer je te hard drukt en waar je goed poetst. De App slaat de gegevens ook op, zodat je dit kunt laten zien aan bijvoorbeeld je tandarts.

Een Oral-B opzetborstel die precies bij je gebit past

Voor ieder gebit bestaat er een soort tandpasta, rager of mondspoelmiddel. Het is daarom niet zo gek dat er voor iedere gebit ook een Oral-B opzetborstel bestaat. Oral-B opzetborstels worden geleverd in de volgende benamingen:

 • CrossAction – de meest gangbare opzetborstel voor tandplakverwijdering
 • TriZone – voor de liefhebbers van poetsen met een normale tandenborstel
 • Sensi UltraThin – wanneer je gevoelige tanden hebt
 • OrthoCare – poetst je beugel én gebit schoon
 • Interspace – voor kronen, bruggen en implantaten
 • 3D-White – polijst je tanden witter
 • FlossAction – poetst en flost de tanden
 • PrecisionClean – dagelijkse reiniging van het gebit

Iedere Oral-B opzetborstel is geschikt voor dagelijks gebruik.

Poetsstanden die het effect van de Oral-B opzetborstel versterken

Zoals iedere opzetborstel op een persoonlijke manier gemaakt is, is dit ook gedaan bij de poetsstanden. Iedere Oral-B tandenborstel heeft 1 of meer poetsstanden. De volgende poetsstanden bestaan bij Oral-B:

 • Daily Clean – voor dagelijkse reiniging (zit standaard op iedere tandenborstel)
 • Gum Care – massage voor het tandvlees
 • Sensitive – voor gevoelige tanden
 • Whitening – voor wittere tanden
 • Tongue Cleaner – reinigen van de tong
 • Pro-Clean – extra grondige reiniging (8000 pulsaties meer per minuut)

Iedere poetsstand kan met iedere opzetborstel gebruikt worden. Maar om het effect toch wat te versterken is het natuurlijk wel logisch als je de 3D-White opzetborstel met de Whitening poetsstand gebruikt. Dit versterkt het polijst effect.

Ga na welk soort accu bij je past

Stel je voor. Je gaat 1,5 week lekker de zon opzoeken in Indonesië. Een tandenborstel wil je natuurlijk zo min mogelijk opladen en zo lang mogelijk gebruiken. Een Oral-B tandenborstel met een Lith-Ion accu gaat ongeveer 2 weken mee na een volle oplaadbeurt. Volledig opladenduurt ± 17 uur.

Vind je het regelmatig opladen van je elektrische tandenborstel niet zo’n groot probleem? Dan is een Oral-B tandenborstel met een Ni-Mh accu geschikt voor je. Deze gaat ongeveer 1 week mee na een volle oplaadbeurt. Volledig opladen van een Oral-B tandenborstel met een Ni-Mh accu duurt ± 24 uur.