Ondertussen heeft het coronavirus al meer dan een jaar de hele wereld in zijn greep. Ook ons land heeft zwaar te verduren onder COVID-19. Natuurlijk wil jij het liefst voorkomen dat je besmet wordt met dit virus. Als je nog niet gevaccineerd bent dan kun je gelukkig gebruik maken van diverse hulpmiddelen om de kans op besmetting te verkleinen. Ben je bang dat je toch het coronavirus hebt opgelopen? Maak dan gebruik van de corona zelftesten om hier achter te komen. Hiervoor moet je natuurlijk een coronatest kopen. Heb je volgens deze test, die goedgekeurd is door de RIVM, inderdaad corona? Laat je dan ook nog eens testen bij een teststraat. Hier wil je natuurlijk liever niet komen, dus gebruik de onderstaande hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat je minder risico loopt op het besmet worden met COVID-19. 

Mondkapjes 

Zo zul je natuurlijk mondkapjes in huis moeten hebben op het moment. Dit is hoe dan ook nodig want dit soort maskers moet je immers beslist dragen in onder andere winkels en het openbaar vervoer in ons land. Inmiddels zijn er ontzettend veel verschillende mondkapjes verkrijgbaar op de markt, maar mogelijk ben jij niet echt fan van die saaie ontwerpen. Laat dan zelf mondkapjes bedrukken! Op deze manier kun jij je eigen design hierbij gebruiken, waarbij je bijvoorbeeld kunt kiezen voor mondkapjes met logo van je eigen bedrijf of je favoriete serie, film, game of voetbalclub of iets dergelijks. Dit zorgt ervoor dat je beschermd zult zijn tegen het coronavirus, terwijl je er ook nog goed uitziet met het mondkapje. Bovendien kun je op deze manier wat van je persoonlijkheid laten zien.

No touch keys

Daarnaast wil je op het moment ook zo weinig mogelijk aan dingen komen. Dat klinkt vreemd, maar eigenlijk is het wel logisch. De ademhalingsdruppeltjes die potentieel het coronavirus bevatten kunnen namelijk op allerlei verschillende objecten blijf liggen. Als jij vervolgens zo’n voorwerp aanraakt dan zou het kunnen dat jij besmet wordt met COVID-19. Dat wil je uiteraard zien te voorkomen, wat mogelijk zal zijn door gebruik te maken van een no touch key. Zo’n hulpmiddel zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld nooit meer een deur hoeft aan te raken. Ook hoef je de toetsen van een lift niet aan te raken. Het is dus een hartstikke handige uitvinding wat ervoor zorgt dat jij jezelf kunt beschermen tegen het virus. 

Kuchscherm

Het is helaas niet altijd mogelijk om anderhalve meter afstand te houden. Denk bijvoorbeeld aan het kantoor, het zou best kunnen dat je hier vlak naast of tegenover een collega zit. Besmetting met het coronavirus ligt hier zeker op de loer. Dit moet je natuurlijk zien te voorkomen, wat mogelijk zal zijn door een kuchscherm aan te schaffen. Een hoestscherm, zoals dit hulpmiddel ook wel genoemd wordt, is een kunststofplaat die je dus zal beschermen tegen besmettingen van andere mensen op locaties waar je geen anderhalve meter afstand kunt houden. Deze schermen kunnen staan op een tafel of een balie, maar ze kunnen ook opgehangen worden aan het plafond.