Wetenschaps-auteur drs. Chris Costerheeft tal van wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven over te snel ejaculeren en erectieproblematiek. Drs. Chris Coster is een gevestigde orde als het gaat om seksuele problemen. Snel ejaculeren is echter een minder groot probleem dan vaak gedacht wordt:

Uit onderzoeken van de medicijnenindustrie blijkt dat 20 tot 30% van de mannen last heeft van vroegtijdig ejaculeren. Uit onafhankelijke onderzoeken komt naar voren dat ongeveer 10% last heeft van vroegtijdig ejaculeren. Dit kan erop duiden dat het probleem minder groot is dan de medicijnenindustrie laat lijken.’ aldus drs. Chris Coster.

Tips voor het uitstellen van jouw ejaculatie zonder medicatie

Voor het uitstellen van jouw ejaculatie is het mogelijk om medicatie te gebruiken. Er zijn echter ook tal van andere methodes te gebruiken, waarvoor je geen medicatie nodig hebt. Een deel daarvan is wetenschappelijk onderbouwd, een ander deel niet of onvoldoende onderzocht. Denk aan de volgende tips:

  • Ademhaling

Door middel van jouw ademhaling, is het mogelijk om de ejaculatie uit te stellen. De ademhaling zal versnellen als je in de buurt van een ejaculatie komt. Vertraag je de ademhaling? Dan is het mogelijk om jouw ejaculatie uit te stellen. Vaak wordt aangeraden om zo’n 5 seconden in te ademen en 5 seconden uit te ademen. Dit is langzaam genoeg om het hoogtepunt uit te stellen.

  • Bekkenbodemspieren trainen

Het sterker worden van de bekkenbodemspieren, maakt het mogelijk om de ejaculatie uit te stellen. Door middel van een onderzoek uit 2014 is bevestigd dat dit een werkende methode is als je voor kegeloefeningen kiest. Kegeloefeningen maken het mogelijk om op frequente basis jouw bekkenbodemspieren te trainen met daarvoor geschikte oefeningen.

  • Knijp-oefening

De middel van een knijp-oefening is het mogelijk om de zaadlozing uit te stellen. Je stopt met de penetratie en vervolgens plaats je jouw duim en wijsvinger op de schacht van de penis. Vervolgens knijp je en wordt de kracht van een erectie verkleind. De kans op een premature ejaculatie is daardoor een stuk kleiner. Je kunt deze techniek een aantal keer herhalen, het is soms even zoeken naar de juiste manier om deze techniek uit te voeren.

  • Stop-en-start techniek

Door tijdelijk te stoppen en daarna weer door te gaan, kan de kracht van een erectie afnemen en verkleint de kans op een vroegtijdige ejaculatie. De methode is bekend en wordt vaak toegepast, belangrijk is om op tijd te stoppen, anders lukt het vaak niet meer om het klaarkomen tegen te houden. Als je even gestopt bent, kun je later weer verder en toewerken naar een ejaculatie. Wil je vaker verlengen? Dan kun je een aantal keer starten en stoppen.