We zijn met ze allen steeds weer op zoek naar nieuwe schoonheidsproducten. We willen allemaal een zo mooi mogelijke huid en dit het liefst zonder dure cosmetische ingrepen. Gelukkig zijn er een aantal duurzame, natuurlijke manieren om de huid jong en gezond te houden. Rozenwater wordt steeds vaker benoemd als wondermiddel tegen allerlei onzuiverheden op de huid. Meer weten over de voordelen en toepassingen van rozenwater? Lees dan snel verder!

Wat is rozenwater precies? 

Rozenwater is water dat gedestilleerd is, zo zijn de krachtige eigenschappen van de bladeren van rozen losgemaakt en toegevoegd aan het water. De eigenschappen van de roos die het water na het destilleren bevat is de heerlijke geur, en een aantal eigenschappen die helpen tegen onzuiverheden op de huis. Rozenwater is doorzichtig van kleur, net als gewoon water eigenlijk. Niet alleen ruikt rozenwater erg lekker, ook zijn de voordelen van rozenwater overtuigend.

Voordelen van rozenwater

Eén van de grootste voordelen van rozenwater is dat het water een aantal vitaminen bevat, namelijk de volgende: vitamine A, vitamine B3, vitamine C, vitamine D en vitamine E.

Naast al deze vitaminen kent rozenwater ook een aantal beauty voordelen: rozenwater heeft een verzorgende werking. Rozenwater kent een kleine concentratie citroenzuur, dit dood de bacteriën voor een egale huid. Daarnaast werkt rozenwater tegen wallen. Door met behulp van een wattenstaafje rozenwater aan te brengen op de wallen is het mogelijk om het effect van de wallen de verminderen. Dit werkt ook voor donkere kringen rondom de ogen.

Hoe kun je rozenwater het meest effectief toepassen? 

Rozenwater kun je op veel verschillende tijdstippen en gelegenheden gebruiken. Voordat je make-up opdoet kan het verstandig zijn om rozenwater aan te brengen op het gezicht. Rozenwater combineren met dagcrème geeft de huid een basisverzorging, hierna kun je beginnen met het aanbrengen van de make-up.

Naast een basis leggen voor de make-up laag kun je rozenwater ook gebruiken als make-up remover. Hierbij is het verstandig om eerst de gebruikelijke make-up remover te gebruiken en daarna de restjes wegwerken met rozenwater. Door op deze manier te handelen zul je voor het slapen van alle positieve effecten van rozenwater profiteren. 

Ook kun je rozenwater combineren met een heleboel andere verzorgende producten. Zo kun je het water mengen met tonic om zo de tonic rustgevender te maken. Ook kun je het water mengen met diverse gezicht crèmes om zo te profiteren van de voordelen van rozenwater.