Door de aanhoudende warme en zonnige zomer is de kans groot dat we binnenkort een wespenplaag kunnen verwachten. Wil je met het lekkere zomerweer liever niet laten wegjagen uit je eigen tuin? Maar wil je ook niet gelijk naar hardnekkige bestrijdingsmiddelen grijpen? Probeer deze natuurlijke middelen om wespen op afstand te houden!

Huis- tuin en keukenmiddeltips tegen wespen:

  1. Kruidnagel(olie). Druppel een beetje op je kleding. Zet iets dt stevig naar kruidnagels ruikt in de tuin op uw tafel en de wespen blijven weg.
  2. Steek een paar wierookstokjes aan in de tuin. Wespen houden niet van rook en van de geur van wierookstokjes. Dit middel tegen wespen is heel effectief.
  3. Gebruik ammoniawater als middel tegen wespen. Een kommetje ammonia aangelengd met water houdt ook wespen weg van uw terras.
  4. Nog een effectief middel om wespen te verjagen is een namaak wespennest gebruiken. Maak zelf een wespennest na of koop er één in de handel. Wespen blijven weg als ze een ander wespennest zien. Zij komen nooit in elkaars territorium. Dit is echter een preventief middel tegen wespennesten, en zal een bestaand wespennest nog niet doen verdwijnen.

Hoe kan men een wespensteek behandelen:

Ook nuttig om te weten is hoe u een wepsensteek kunt behandelen als u of bijvoorbeeld een van uw kinderen gestoken is door een wesp.

Een wesp steekt als ze zich bedreigd voelt. Een wesp kan verschillende malen steken want zij verliest haar angel niet bij het steken zoals de bij wel doet.

Als u gestoken wordt door een wesp kan u het gif dadelijk uitzuigen.  Het gif irriteert en geeft de meeste pijn af. Het gif  moet u natuurlijk niet inslikken.

De plaats waar u gestoken bent kan u het best afkoelen met ijsblokjes of een koelelement. Er bestaan ook verschillende middelen verkrijgbaar bij de apotheek om de pijn van een wespensteek te verlichten.

Indien u allergisch reageert op een wespensteek is het belangrijk dat u steeds een EpiPen (een dosis adrenaline) in de buurt heeft om dadelijk toe te dienen.

Wespennest

Heeft u last van veel wespen in de tuin of heeft u een echte wespenplaag? Of ziet u ergens een wespennest hangen? Dan is het belangrijkste het nest zo vlug mogelijk te verdelgen om uw tuin wespenvrij te houden. In de handel zijn er een aantal middelen te koop om een wespennest te verdelgen. Het is echter zo dat deze middelen beperkt werken, en dat het gevaarlijk kan zijn om zelf een wepsennest te gaan verdelgen met huis- tuin en keukenmiddelen. Wepsen zijn namelijk territoriaal en reageren agressief als u ze probeert lastig te vallen. Hierdoor kunt u dus vele malen gestoken worden door wespen, wat de kans op een allergische reactie groter maakt.

Het is dus raadzaam om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen om een wespennest te verdelgen. Wespen voelen zich nogal vlug bedreigd en spannen samen om aan te vallen.