Sinds we te maken hebben met een pandemie door het coronavirus, ligt de bedrijvigheid in Nederland grotendeels stil. Zo heeft de coronacrisis ook gevolgen voor het vervangen van loden waterleidingen, bericht Het Parool. Dat wordt namelijk uitgesteld. Geen goed nieuws, want dat betekent ook iets voor onze gezondheid. De ZeroWater waterfilterkan biedt daarin een directe oplossing!

Drinkwater uit loden leidingen is ongezond, met name voor zwangere vrouwen en kinderen tot en met 7 jaar. Loden leidingen komen voor in oude gebouwen van vóór 1960. Maar ook nieuwe watermeters en kranen in nieuwbouwwoningen geven de eerste maanden lood af aan het water.

100% loodvrij

Bij een groot aantal scholen bleek afgelopen jaar een te hoge loodconcentratie in het water te zitten. Ook hebben volgens de Gezondheidsraad meerdere huishoudens in Nederland een te hoge blootstelling aan lood via kraanwater. De inname van een hoge hoeveelheid lood kan er bij kinderen voor zorgen dat de hersenen zich minder goed ontwikkelen. Met als mogelijk gevolg een lagere intelligentie. Lood in je drinkwater wil je dus voorkomen! En omdat de loden waterleidingen momenteel niet vervangen worden, doe je dat het best met een filterende waterkan. Daarmee drink je 100% loodvrij en puur kraanwater.  

Water is essentieel voor een gezond lichaam

Het drinken van water heeft talloze voordelen voor je fysieke en mentale gezondheid. Zeker nu we te maken hebben met het coronavirus is het belangrijk te zorgen voor een goede weerstand. En daar heb je water voor nodig. Daarnaast helpt het bij afvallen, want het vermindert je hongergevoel. Zorgt het voor meer energie, geeft het je een hogere reactiesnelheid en helpt water bij het afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam. Gemiddeld heb je zo’n anderhalf tot twee liter water per dag nodig. Met de 1,7 liter waterkan van ZeroWater weet je zeker dat je jouw dagelijkse hoeveelheid water binnenkrijgt, volledig loodvrij uit de kraan.

ZeroWater filtersysteem

Want water drink je het liefst gewoon uit de kraan, zoals we dat in Nederland gewend zijn. Daar komt het unieke 5-trapsfilter van ZeroWater om de hoek kijken. Daarmee filter je al het aanwezige lood uit het drinkwater. En dat is niet het enige. Ook kalk, fluoride, chloor en glysofaat wordt met de kan uit het water gefilterd. Met als resultaat loodvrij en puur kraanwater, blijkt ook uit deze onafhankelijke watertest. Zo kun je met een gerust hart, ook tijdens de coronacrisis, water uit de kraan drinken tot de loden leidingen in je woning vervangen zijn.