Groene thee: het is een drankje met verschillende voordelen dat best eens wat meer aandacht mag krijgen. Maar naast het drinken van een kop groene thee kun je ook kiezen voor een concentraat ofwel groene thee extract. Het gebruik van dit extract is natuurlijk lekker en ook gezond, het is ook nog eens heel lekker en eenvoudig te combineren met je eigen levensstijl. Hoewel groene thee extract in Nederland nog relatief onbekend is, is het extract zelf al eeuwen oud.

Groene thee is al langer bekend en wordt al veel gedronken maar het extract hiervan is in China al langer bekend en wordt gebruikt in hun traditionele geneeskunst. Maar ook in Europa ontdekken we steeds meer positieve effecten van groene thee extract. Het gebruik hiervan wint dan ook steeds meer terrein.

Waar komt groene thee vandaan?

Voor het maken van groene thee worden de bladeren van de  Camellia sinensis plant gebruikt. Deze theeplant komt met name voor in het zuidoosten van Azië. Omdat de bladeren van de groene thee vrijwel onbewerkt zijn, is er altijd een bepaalde hoeveelheid polyfenolen aanwezig die dezelfde hebben als antioxidanten. Deze natuurlijk stof komt voor in planten en staat bekend onder de naam Catechine. Deze stof is de verzamelnaam van verschillende polyfenolen die als antioxidant in planten voorkomen. Het zit niet alleen in groene thee maar ook in cacao en wijn. Polyfenolen staan erom bekend dat ze ontstekingsremmend zijn. Als je 4 tot 5 koppen groene thee drinkt op een dag drinkt, krijg je wel relatief veel cafeïne binnen.

Hoe wordt het groene thee extract?

Door deze bladeren op de juiste wijze te plukken, te drogen en te bewerken komen de gezonde stoffen uit de bladeren vrij. Het extract wordt vervolgens verwerkt in poeders en  pillen. Groene thee extract wordt ook wel gebruikt om te helpen met afvallen. Als je de vetverbranding stimuleert, verbrand je daardoor ook mee calorieën en koolhydraten. Uiteraard is een supplement nooit een vervanging van normale, gezonde voeding, maar kan een extra toevoeging zonder dat je kunstmatige stoffen wilt gebruiken.

Wat het extract voor je lichaam?

Het extract bestaat uit veel vitaminen, mineralen en kruiden die allemaal hun eigen kracht hebben. Groene thee heeft een stimuleren werking en zorgt ervoor dat je je fitter, levendiger en energieker. Door de natuurlijke cafeïne bereik je met groene thee extract hetzelfde effect, maar dan zonder de negatieve bijwerkingen en kunstmatige stoffen. Omdat het extract alleen bestaat uit natuurlijke stoffen kan je dit product ook langere tijd gebruiken. Groene thee extract is kan een toevoeging zijn aan een gebalanceerd en gezond voedingspatroon. Het extract is zeker geen vervanging van voedingsmiddelen, maar vormt wel een goede aanvulling die je makkelijk kunt innemen. Doordat het extract in zowel poedervorm, pilvorm als in vloeibare vorm beschikbaar is, is voor iedereen de gewenste manier beschikbaar om dit extract te gebruiken. Groene thee en groene thee extract kan een aanvulling zijn op een gezonde levensstijl.