Bewust en gezond leven is hot. Deze trend zien we al jaren en dat blijft nog wel even zo. Iedereen wil de gezondste versie van zichzelf zijn en blijven. Goede en gezonde voornemens zijn met name aan het einde van het jaar weer een hot item. Gezonde kerst pakketten kunnen dan ook niet ontbreken aan deze levensstijl.

Een gezond en fit leven verbetert de sfeer op de werkvloer. Fittere werknemers kunnen zich beter concentreren, de motivatie is hoger, het verzuim is lager én er wordt harder gewerkt. Werkgevers doen er de laatste jaren dan ook veel meer aan om ervoor te zorgen dat werknemers zo gezond mogelijk zijn en dus zo min mogelijk ziek raken. Werkgevers zijn betrokken bij de gezondheid van hun werknemers. Daar hoort ook een gezond kerstpakket bij. Kerst pakketten die niet alleen zijn gevuld met chips, snoep, borrelnootjes en wijn.  

Gezonde leefstijl

Een gezond kerstpakket wordt de laatste jaren steeds populairder. Het is dan ook gevuld met andere spullen dan alleen etenswaren. Daarnaast worden fairtrade producten graag gezien in kerst pakketten. Het is een trend om mee te geven waar de producten vandaan komen en wat hun achtergrond is. Zo kun je genieten van al het lekkers zonder je schuldig te voelen. En het bedrijf laat zien dat het ergens voor staat. Comfort en gemoedsrust staan hoog op ieders lijstje. Het gaat er niet meer alleen om dat alles in het kerstpakket lekker is. Er is keuze genoeg, maar welk kerstpakket kies je als het moet passen bij een gezonde leefstijl?

Ontspanningspakket

Slapen als een koning heeft tegenwoordig topprioriteit! Een ontspanningspakket stimuleert een goed slaapritueel en zorgt voor balans tussen lichaam en geest. Denk hierbij aan een wellnessbon voor een ontspannende massage of een heerlijk dagje sauna. Of stel een kerstpakket met producten samen zoals essentiële oliën, douche- en badschuim, theeblaadjes met een filter en luxe geurkaarsen. Wil je meegaan in de laatste trends van de veganistische levensstijl? Denk dan eens aan de laatste trend op het gebied van schoonheidsproducten door bijvoorbeeld gezichtsreinigers en droogshampoo op plantaardige basis toe te voegen.

Sportpakket

Help je collega’s een handje met hun goede voornemens voor het nieuwe jaar. Stimuleer sportieve plannen met een cadeaukaart om te besteden aan sportartikelen. Of geef een pakket met sportartikelen zoals een springtouw, een mooie handdoek voor in de sportschool, een telefoonhouder voor tijdens het sporter en fitbanden met oefeninstructies.

Vitaliteitpakket

Bij het vitaliteitspakket kun je eigenlijk een combinatie maken tussen sport en ontspanning. Voeg er nog een leuk tijdschrift over vitaliteit aan toe of een boekenbon en je hebt een leuk en vitaal pakket samengesteld. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook een blender voor fruitsmoothies aan toevoegen of een bon voor een buitenactiviteit zoals mountainbiken in de natuur.

Waardering

De afgelopen jaren zijn gezonde kerst pakketten een trend geworden die alsmaar toeneemt. Met een kerstpakket geef je als werkgever je werknemers het gevoel dat ze gewaardeerd worden. Dat verhoogt naast de werkefficiëntie ook het werkplezier. En door een gezond kerstpakket aan te bieden, worden je werknemers ook nog eens vitaler. Een win-winsituatie!