button8.png

Een warme slaapkamer, gedoe op je werk, te veel koffie of een jetlag. Iedereen ligt weleens wakker. Starend naar het plafond tikken de nachtelijke uren aan je voorbij. Adormi Melatonine Spray helpt je sneller in slaap te vallen.

Wat is melatonine?

Melatonine is een lichaamseigen stof die in de pijnappelklier wordt aangemaakt wanneer het donker wordt. Dit hormoon zorgt ervoor dat de slaapfunctie van het lichaam wordt geactiveerd. De productie van melatonine speelt dus een belangrijke rol bij het slaap-waakritme.

Welke factoren hebben invloed op je natuurlijke slaap?

Verschillende omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat er minder melatonine wordt aangemaakt zoals hormoonwisselingen, leeftijd, stress, maar ook wisseldiensten, een jetlag, schermlicht of te veel cafeïne of alcohol. Dit heeft invloed op je natuurlijke slaap. Veel van deze omstandigheden kunnen voorkomen of beperkt worden, maar niet op alles heb je invloed. Als aanvulling kan je Adormi Melatonine Spray gebruiken. Deze helpt je sneller in slaap te vallen.

De werking van Adormi Melatonine Spray

Adormi Melatonine Spray wordt onder de tong, via het mondslijmvlies, toegediend. Hierdoor wordt het direct in de bloedbaan opgenomen. Daarbij is er gebruik gemaakt van de unieke, gepatenteerde NEDS-technologie. Deze zorgt ervoor dat de concentratie melatonine vijf minuten na inname al vier keer hoger is dan bij een tablet of ander melatonineproduct zonder NEDS-technologie, met eenzelfde dosering.

Hoe gebruik je Adormi Melatonine Spray?

De melatoninespray van Adormi is handig te doseren en makkelijk in het gebruik. Spray vlak voor het slapengaan één tot drie keer onder de tong. Eén spray staat gelijk aan een milligram melatonine en is al genoeg om sneller in slaap te vallen. Adormi Melatonine Spray bevat geen alcohol, lactose en gluten en is niet verslavend. Je kunt de spray langdurig gebruiken.

Tips om sneller in slaap te vallen

Naast het gebruik van Adormi Melatonine Spray, kunnen ook andere dingen helpen om de natuurlijke slaap te bevorderen. Een donkere, koele (circa 18 graden) en stille slaapkamer is de belangrijkste basis voor een goede nachtrust. Nog een paar tips:

  • Zorg dat je slaapkamer rust uitstraalt. Kies natuurlijke kleuren voor op de muur en vermijd rommel.
  • Zet planten in de slaapkamer, hiermee verhoog je het zuurstofgehalte.
  • Zet altijd het raam open voor het slapengaan.
  • Vermijd cafeïne, alcohol en/of nicotine.
  • Eet niet te zwaar voordat je naar bed gaat.
  • Maak een avondwandeling om je hoofd leeg te maken.
  • Haal schermen weg uit de slaapkamer. Het blauwe licht van een tablet-, computer- en televisiescherm heeft een negatieve invloed op de aanmaak van melatonine.

Toch zijn er factoren waaraan je soms weinig kunt veranderen, zoals stress, hormoonschommelingen, ouder worden of een jetlag. Juist onder deze omstandigheden kan Adormi Melatonine Spray helpen om sneller in slaap te vallen.

Waar is Adormi Melatonine Spray te koop?

Adormi Melatonine Spray is verkrijgbaar bij de (online) drogist en apotheek.

button8.png

DeOnlineDrogist_Logo-breed (17456).png