Door regelmatig je verzekeringen te vergelijken ben je niet alleen verzekerd van de ideale dekking, maar kun je ook nog eens een flink bedrag op de maandelijkse kosten besparen. Een slimme consument checkt ieder jaar zijn verzekeringen en kan hiermee honderden euro’s per jaar besparen. Hier vind je een aantal handige tips voor het vergelijken van verzekeringen.

Breng behoeften in kaart

Breng ieder jaar opnieuw je eigen behoeften en de behoeften van eventuele bijverzekerden opnieuw in kaart. Gaat er een intensief medisch jaar aankomen, dan liggen de zorgverzekeringsbehoeften anders dan wanneer je fysiek helemaal fit bent. Neem ook het eigen risico in overweging. Heb je even wat minder inkomen dan normaal, schroef dan je eigen risico wat omlaag. Op deze manier verklein je de kans op negatieve financiële verrassingen en kun je zonder zorgen naar dokter of tandarts wanneer dat nodig is.

Jaarlijkse inventarisatie

Je krijgt ieder jaar weer opnieuw de kans om over te stappen naar een andere verzekeraar. Neem dan ook echt even de tijd om jaarlijks een volledige inventarisatie te maken voordat je naar andere mogelijkheden gaat kijken. Welke verzekeringen heb je op het moment, welke wil je behouden en welk budget kun je hiervoor vrij maken. Neem inventarisatie van al je verzekeringen. Ga niet alleen je zorgverzekering, maar ook je inboedelverzekering, reisverzekering en autoverzekering vergelijken.
Het belangrijkste is dat je in ieder geval ieder jaar de tijd neemt om rond te kijken. Vind je geen betere opties dan blijf je bij je huidige verzekeraar, maar de kans dat je wel iets vindt kan je een flink bedrag besparen!

Online vergelijken

Je kan natuurlijk uren aan de telefoon gaan hangen met verschillende verzekeringen, maar het is een stuk sneller en gemakkelijker om online te vergelijken. Daarbij is er ook minder invloed van de sociale druk van verkooppraatjes. Niet alleen je zorgverzekering, maar ook de contracten van je maandelijkse lasten kun je online vergelijken. Er zijn vele onafhankelijke aanbieders die je binnen no-time een overzicht geven met de beste mogelijkheden. Neem wat tijd vrij en ga online energie vergelijken op Overstappen.nl – zo heb je alle aanbieders en mogelijkheden direct duidelijk in overzicht.

Wees brutaal

Een brutaal mens heeft de halve wereld, en dat zeggen ze niet voor niets. Veel verzekeraars doen maar al te graag wat olie bij de wijn wanneer je een overstap in overweging neemt. Maak je twijfels over je huidige contract dan ook zeker hoorbaar bij je verzekeraar. Wie weet wat ze je aanbieden!